«Θα είμαι ο πρώτος που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια εκεί που μας έβαλαν οι άλλοι», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στην ΕΤ3.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε πως «τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου του δημόσιου προϋπολογισμού» δεν ανήκουν, για την ώρα στην ελληνική κυβέρνηση αλλά στους δανειστές, αλλά μετά τον Αύγουστο του 2018, η χώρα θα ανακτήσει τη δημοσιονομική της αυτονομία: «θα πάρουμε τα «κλειδιά» (...) και αυτή θα είναι μια στιγμή ορόσημο για την χώρα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Παραλάβαμε μια χώρα που ήταν στο χείλος του γκρεμού και την έχουμε βάλει στον πυρήνα της Ευρώπης», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας πως η Ελλάδα είναι μια χώρα με ανακτημένο το κύρος και τη δυναμική της, απολαμβάνοντας διεθνή αναγνώριση.

Εκλογές το 2019

Επαναλαμβάνοντας πως οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτεμβρίου του 2019, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος πως υπάρχει λόγος που η κυβέρνησή του «πέτυχε, εκεί που απέτυχαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά».

Καμία αλλαγή στη συμφωνία για το προσφυγικό

Χαρακτηρίζοντας «άστοχη, άκαιρη και άσκοπη» την παρέμβαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος πρότεινε να καταργηθεί η ποσοστιαία κατανομή των προσφύγων στην ΕΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η χώρα δεν πρόκειται να δεχθεί αλλαγή της υφιστάμενης συμφωνίας.

Όπως είπε, μέσα στην καρδιά της κρίσης, το 2015, η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μεξικό: 14 νεκροί και 31 τραυματίες σε τροχαίο

Ξετυλίγεται το κουβάρι για τη δολοφονία Λυγγερίδη: 5 οι προφυλακιστέοι για εγκληματική οργάνωση σήμερα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε σήμερα και δεύτερος κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο - Συνολικά 9 προφυλακίσεις

Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας - Στοιβαγμένα 15 άτομα, μεταξύ τους παιδιά, σε βαν!

Δολοφονία Λυγγερίδη: Μαραθώνιος για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες – Προφυλακίστηκε ο «κοντός»

Νέα υπόθεση με διακίνηση ναρκωτικών από ανηλίκους σε Παπάγου, Χαλάνδρι και Ψυχικό: 9 συλλήψεις, δύο 20χρονοι οι αρχηγοί

Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό έξω από το κλαμπ στο Μαρούσι

Συλλήψεις στην Κρήτη για όπλα και πυροτεχνήματα

Στιγμές φρίκης για 40χρονη στη Θεσσαλονίκη από τον 42χρονο σύντροφό της - Την ανάγκαζε να εκδίδεται και την χτυπούσε

Τραγωδία ανοιχτά της Σάμου: Ναυάγιο με μετανάστες - Ένας νεκρός και 25 διασωθέντες