Τη χώρα σε τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας σε διάγγελμά του προς όλο το Έθνος.
Ο πρωθυπουργός στα όσα ανέφερε ευχαρίστησε τους πάντες για την προσφορά τους, από τους πυροσβέστες μέχρι και τους πολίτες που έχουν αναλάβει δράση αλλά και τους ευρωπαίους ηγέτες που έχουν εκφράσει την στήριξής τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Προανήγγειλε άμεσες ενέργειες για τη βοήθεια στους πληγέντες και ξεκαθάρισε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες και ένοχοι.
«Τίποτα δεν θα ξεχασθεί, τίποτα δεν θα μείνει χωρίς απαντήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά .
Αναλυτικά ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του υπογράμμισε:
«Σήμερα η Ελλάδα πενθεί και στην μνήμη όσων χάθηκαν κηρύττουμε τριήμερο πένθος. Δεν πρέπει να αφήσουμε το πένθος να μας καταβάλλει. Αυτές είναι ώρες θάρρους ενότητας και αλληλεγγύης γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε απέναντι στην τραγωδία.
Τέτοιες ώρες δεν υπάρχουν διαφορές. Ακόμη είναι η ώρα της κινητοποίησης και του αγώνα για να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί, να βρούμε τους αγνοούμενους, να μην θρηνήσουμε άλλες ζωές.
Με απόλυτο σεβασμό και απόλυτη αναγνώριση στους πυροσβέστες μας, στους διασώστες του ΕΚΑΒ, στους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, τους χιλιάδες εθελοντές θέλω να δεσμευτώ πως τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί και τίποτε και κανέναν δεν θα αφήσουμε αβοήθητο αλλά και τίποτα δεν θα μείνει χωρίς απαντήσεις.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ηγέτες που έσπευσαν εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, τους ευχαριστούμε.
Με νεότητα και πίστη στις δυνάμεις μας θα σταθούμε όρθιοι».