Αποφασισμένος να παρουσιάσει κάτι… φρέσκο με νέα στοιχεία στο παιχνίδι του δηλώνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα του Australian Open.

Ο Έλληνας τενίστας στάθηκε στη σκληρή δουλειά που έχει κάνει στην προετοιμασία του για την διοργάνωση αυτή επισημαίνοντας ότι είναι μια ευκαιρία να δείξει και παίξει καλό τένις.

«Είναι ένα νέο ξεκίνημα. Είναι μία νέα ευκαιρία να έρθω εδώ και να δείξω λίγο καλό τένις. Έχω προετοιμαστεί πολύ σκληρά για να παρουσιάσω κάτι πιο φρέσκο μέσα στο 2023. Νομίζω ότι το τένις μου είναι σε μία καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή. Απλά χρειάζεται να ξεκινήσω δυνατά. Χρειάζεται να είμαι εκεί πνευματικά και νομίζω ότι αυτό είναι που θα χρειαστώ περισσότερο», αναφέρει -αρχικά- ο Τσιτσιπάς και προσθέτει:

«Εννοείται πως ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή σου πολύ όταν κερδίζεις και κάπως χορταίνει το «εγώ» σου την ίδια στιγμή. Είναι πολύ σημαντικό να βρεις την ισορροπία σου και να μην νιώθεις υπερβολικά σίγουρος για τον εαυτό σου. Και, φυσικά, ούτε να μην νιώθεις αρκετά σίγουρος. Είναι σημαντικό να διατηρήσεις σταθερή σκέψη όταν βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο ράλι».

Τέλος, αναφέρθηκε στην επιθυμία του να μάθει να μιλά ξένες γλώσσες…

«Αν δεν ήμουν τόσο ενεργός στο τένις όπως είμαι τώρα, θα ήθελα σίγουρα να μάθω περισσότερες ξένες γλώσσες και να έχω την ικανότητα να επικοινωνώ με κάθε κουλτούρα και κάθε έθνος στον κόσμο. Νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη υπερδύναμη. Θα ήθελα να μάθω άπταιστα ισπανικά, πορτογαλικά και μανδαρινικά (κινζέικα) ή ιαπωνικά».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube