Τσουνάμι, το οποίο προκάλεσε ολέθριες συνέπειες, έπληξε περιοχή της αυτόνομης δανέζικης επικράτειας στη Γροιλανδία, αποτέλεσμα σεισμικής δόνησης μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε 6,5 ώρες νωρίτερα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ισλανδίας, στον Αρκτικό Ωκεανό.

Το τσουνάμι παρέσυρε στο πέρασμά του τουλάχιστον 11 κατοικίες, ενώ αγνοούνται τέσσερις άνθρωποι, με τις πιθανότητες επιβίωσής τους να είναι ελάχιστες.



«Τα τεράστια κύματα έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στα παράλια και δώσαμε εντολή να εκκενωθεί ολόκληρη η περιοχή Nuugaatsiaq», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Οι σεισμολόγοι δήλωσαν ότι δεν ήταν φυσιολογική η δημιουργία τσουνάμι από τόσο μικρό σεισμό, ενώ η περιοχή δεν έχει πληγεί ποτέ από φυσικές καταστροφές του συγκεκριμένου τύπου.

Ο πληθυσμός στην περιοχή ανέρχεται σε 55.000 άνθρωποι.





Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ολλανδία: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στην πόλη Νούνσπετ – Τουλάχιστον εννέα τραυματίες

Τραμπ: Τρία μεγάλα αεροπλανοφόρα και 25 νέα ισχυρά θωρηκτά στα σχέδια των ΗΠΑ

Ηλεκτρικός: Ένα άτομο έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

«Ελπίζουμε ότι ο συνασπισμός μας δεν θα δοκιμαστεί»: Τα μηνύματα Μητσοτάκη - Νετανιάχου - Χριστοδουλίδη

Οι αγρότες έκλεισαν τις σήραγγες στα Τέμπη – Η αστυνομία απαγόρευσε τη διέλευση και για ΙΧ

Ανοίγουν τα σεντούκια - Χίλια ευρώ για μια χρυσή λίρα

Παπαστεργίου: Πότε θα σταλούν τα «ραβασάκια» για τις παραβάσεις που «έπιασαν» οι ΑΙ κάμερες

Κόντρα Γεωργιάδη-Δούκα στον ΣΚΑΪ: «Απαράδεκτο το rave party πάνω στην εκκλησία» - «Όταν τσικνίζουμε, είναι εντάξει;»

ΑΑΔΕ: Λουκέτο 48 ωρών και πρόστιμο 20.000 ευρώ σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στον Κεραμεικό

700.000 ευρώ για ένα δίσκο των Beatles – Βινύλια που πωλήθηκαν σε αστρονομικές τιμές