Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Τυνησίας, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Το ελικόπτερο εκτελούσε νυχτερινή πτήση την Τετάρτη στην περιοχή Μπιζέρτα, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στη θάλασσα, παρασύροντας στον θάνατο τα τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας είχε γνωστοποιήσει πως εντοπίστηκαν «δύο πτώματα και ορισμένα συντρίμμια» και ότι η έρευνα για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων συνεχιζόταν με τη συνδρομή ομάδας δυτών.

Με αφορμή το δυστύχημα, ο πρόεδρος της Τυνησίας Καΐς Σάγεντ υπογράμμισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Τον Οκτώβριο του 2021, τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στη διάρκεια νυχτερινής άσκησης στην περιοχή της Γκαμπές, στη νότια Τυνησία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι

Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου και της δημοσιογραφίας, πέθανε ο Σταύρος Πετρακόπουλος

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων