Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες από την Ισπανία περί πρότασης του Ολυμπιακού στην Λας Πάλμας για την απόκτηση του Αραούχο «δίνουν και παίρνουν».

Με τους ερυθρόλευκους βεβαίως να διαψεύδουν με κατηγορηματικό τρόπο τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και ειδικότερα την Τρίτη. Οι Ισπανοί άλλωστε ήταν αυτοί που το «προχώρησαν» πολύ το θέμα κάνοντας λόγο για πρόταση των Πειραιωτών ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Το σίγουρο είναι πως αυτή την στιγμή δεν είναι ώρα για μεταγραφικές συζητήσεις. Ούτε για Αραούχο αλλά ούτε και για κανέναν άλλον παίκτη. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν πολύ μεγάλο αγώνα, έναν τελικό που πρέπει πάση θυσία να κερδίσει. Ο λόγος φυσικά για τον αγώνα της ομάδας του Πειραιά στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο.

Ένα παιχνίδι που οι ερυθρόλευκοι επιβάλλεται να πάρουν τη νίκη, προκειμένου να συνεχίσουν το κυνήγι για την πρώτη θέση. Τέτοιου είδους λοιπόν συζητήσεις, λίγες μέρες δηλαδή πριν από ένα τόσο μεγάλο ματς κάθε άλλο παρά βοηθούν τον Ολυμπιακό. Ασφαλώς και οι ερυθρόλευκοι έχουν τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας. Και ασχολούνται όλο τον χρόνο ψάχνοντας τις καλύτερες δυνατές επιλογές.

Αλλά αυτή την στιγμή είναι ξεκάθαρο πως οι ερυθρόλευκοι δεν θέλουν να ξεκινήσει μια μεταγραφολογία, καθώς έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν πως τέτοιου είδους συζητήσεις αποπροσανατολίζουν και τους παίκτες. Το τελευταίο που θέλει ν’ αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός είναι μια τέτοια κατάσταση και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε υπήρξε άμεση τοποθέτηση των Πειραιωτών επί του θέματος.

Οι ερυθρόλευκοι θέλησαν να «κλείσουν» άμεσα το ζήτημα Αραούχο ώστε ν’ αφοσιωθούν όλοι στον πολύ μεγάλο εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο. Αυτός είναι ο «τελικός» στον οποίο οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να δώσουν το 100% προκειμένου να συνεχίσουν να πιέζουν τον ΠΑΟΚ.

Τώρα σε ότι έχει να κάνει με τις μεταγραφές είναι ξεκάθαρο πως οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Και είναι επίσης δεδομένο ότι θα γίνουν οι κινήσεις που χρειάζεται η ομάδα του λιμανιού για να ενισχυθεί το ρόστερ. Αυτή την στιγμή όμως ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν πολύ μεγάλο αγώνα και η κουβέντα περί Αραούχο δεν μπορεί να προσφέρει το παραμικρό στους ερυθρόλευκους.

Το μόνο που υπάρχει για τους Πειραιώτες αυτή την στιγμή είναι το πολύ μεγάλο ματς της Κυριακής. Αυτό είναι που μετράει πάνω απ όλα και σ’ αυτό το ματς πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους. Όλα τα άλλα αυτή την ώρα περνούν σε δεύτερη μοίρα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube