Το μεσημέρι της Πέμπτης (13:00) γίνεται η κλήρωση για τη νέα Ευρωλίγκα και όπως ανακοινώθηκε το πρώτο τζάμπολ για τη σεζόν 2013/14 θα γίνει την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου. Τα προκριματικά της διοργάνωσης θα διεξαχθούν 1-4 του μήνα, όταν και θα κριθεί ποια θα είναι η 24η και τελευταία ομάδα των ομίλων, που θα έχουν έξι πρωτάρες ομάδες, τις Μπάγερν, Ερυθρό Αστέρα, Ζιέλονα Γκόρα, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Μπουντιβέλνικ και Ναντέρ.

Την Τετάρτη το συμβούλιο των μετόχων της Ευρωλίγκας ενέκρινε την αλλαγή συστήματος, βάσει της οποίας οι οκτώ ομάδες που δεν θα προκριθούν στο Top 16 υα μεταφέρονται στους «32» του Eurocup, ο κάτοχος του οποίου και την επόμενη σεζόν θα κερδίζει εισιτήριο για τους ομίλους της Ευρωλίγκας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να επανέλθει το τζάμπολ αντί της εναλλάξ κατοχής της μπάλας. Στους αγώνες θα γίνεται ένα τζάμπολ, στο ξεκίνημα του αγώνα, ενώ η ομάδα που θα το κερδίζει θα έχει την κατοχή στην τέταρτη περίοδο και η ομάδα που θα το κάνει στη δεύτερη και την τρίτη. Επιπροσθέτως, η τεχνική ποινή θα αποφέρει μία ελεύθερη βολή και την κατοχή της μπάλας, ενώ οι δύο τεχνικές ποινές σε έναν παίκτη θα συνεπάγονται την αποβολή του.

Για να εξελίσσονται γρηγορότερα τα παιχνίδια, στο πρώτο ημίχρονο κάθε ομάδα θα έχει ένα τάιμ άουτ 60 δευτερολέπτων και ένα 30 δευτερολέπτων, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δύο τάιμ άουτ 60 δευτερολέπτων και ένα 30 δευτερολέπτων. Στα τελευταία δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο ένα τάιμ άουτ, 60 ή 30 δευτερολέπτων, όχι και τα δύο. Παράλληλα, ο χρόνος μεταξύ των περιόδων μειώνεται από δύο λεπτά σε 90 δευτερόλεπτα.

Δείτε αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο: Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ

2ο: Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ, Σιένα, Εφές

3ο: Κούτσα, Μάλαγα, Φενέρ, Ζαλγκίρις

4ο: Γαλατασαράι, Λοκομοτίβ Κούμπαν, Μπουντιβέλνικ, Μπάμπεργκ

5ο: Μιλάνο, Παρτιζάν, Ζιέλονα Γκόρα, Ερυθρός Αστέρας

6ο: Μπάγερν, Στρασβούργο, Ναντέρ, νικητής προκριματικών

Οι οκτώ ομάδες των προκριματικών είναι οι Μπάνβιτ (Τουρκία), Οστάνδη (Βέλγιο), Βαρέζε (Ιταλία), Χίμκι (Ρωσία), Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία), Όλντενμπουργκ (Γερμανία), Ρίγα (Λετονία) και Νίμπουρκ (Τσεχία).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube