Tην εκτίμηση ότι ίσως να πάμε σε 12-13.000 κρούσματα αυτές τις ημέρες, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Παράλληλα εμφανίστηκε ανήσυχος για τη θετικότητα η οποία όπως είπε έχει ανέβει πολύ τις τελευταίες ημέρες.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην περίπτωση της Αττικής, λέγοντας ότι «βράζει». «Έχει τριπλασιάσει και σε ορισμένες περιοχές έχει τετραπλασίασει τα νούμερα της από τις 7 Δεκεμβρίου και ύστερα».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τις 100.000 (προ δεκαπενθημέρου έως σήμερα), ενώ εκτίμησε ότι η θετικότητα θα κυμανθεί στο 2% το επόμενο διάστημα. 

«Η κορύφωση θα έρθει μεταξύ 15-20 Ιανουαρίου», πρόσθεσε.

Για την μετάλλαξη Όμικρον ο καθηγητής είπε ότι επιθυμεί να είναι τζούφια, δηλαδή να έχουμε πολλά κρούσματα, χωρίς να έχουμε νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους. Επισήμανε ότι στο 50-60% των κρουσμάτων είναι η συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Έαν δεν είχαμε την Ομικρον θα είχαμε 3.500-3.800 κρούσματα κατά μέσο όρο την εβδομάδα.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, έκανε λόγο για στοχευμένα μέτρα και δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να εφαρμοστούν από απόψε.

Ο κ. Τζανάκης πρότεινε ακόμα να υπάρξει παράταση μιας εβδομαδας στις διακοπές στα σχολεία,  η οποία θα αναπληρωθεί στο τέλος της χρονιάς με στόχο να προλάβουμε την κορύφωση στα μέσα του Γενάρη.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εκκενώνονται Σφάκα και Κατάλυμα - 25 εναέρια στη μεγάλη φωτιά στο Καλαπόδι Φθιώτιδας

Στο Ιπποκράτειο ο Μητσοτάκης: Άνανδρη επίθεση - Οι δράστες θα αντιμετωπιστούν ως απλοί εγκληματίες

Ένας νεκρός από την ισχυρή καταιγίδα που ακολούθησε τον καύσωνα στη Ρουμανία

Εκκενώνεται η Σφάκα - 12 εναέρια στη μεγάλη φωτιά στο Καλαπόδι Φθιώτιδας

Πυρκαγιά στην Αμβέρσα: Τουλάχιστον έξι νεκροί - Δραματικές εικόνες

Πέθανε ο Βασίλης Λεβέντης

Ισπανία: Τουλάχιστον 1.000 θάνατοι λόγω καύσωνα τον Ιούνη-Το α' εξάμηνο του 2026 «το πιο ζεστό που έχει καταγραφεί ποτέ»

Γεραπετρίτης: Τα ήρεμα νερά δεν είναι αυτοσκοπός – Όλες οι κυβερνήσεις συζητούσαν με την Τουρκία

Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της κατάρρευσης της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα - Ελεύθεροι οι πέντε

Ωραιόκαστρο: Εν αναμονή της ταυτοποίησης της δεύτερης σορού - Φόβοι ότι ανήκει στον 12χρονο γιο του 65χρονου