Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για την υπόθεση Novartis, «μια υπόθεση που από την πρώτη στιγμή κατατρομοκράτησε τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος και οδήγησε σε αντιδράσεις οι οποίες είναι ενδεικτικές της νοοτροπίας αυτού του καθεστώτος», ότι αποτελούν τους ιδιοκτήτες της χώρας και των θεσμών.

«Οι ίδιοι», συνέχισε, «που υπερασπίζονται στα λόγια την ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών, και επαναλαμβάνουν διαρκώς τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική Δικαιοσύνη δεν δίστασαν από την πρώτη στιγμή να την εξυβρίσουν, να μηνύσουν εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, να απειλήσουν μάρτυρες, να προαναγγείλουν την εξόντωση πολιτικών τους αντιπάλων, να μιλήσουν για σκευωρίες και στημένες δίκες.

Προφανώς είχαν και εξακολουθούν να έχουν τους λόγους να είναι πανικόβλητοι», σχολίασε επιπλέον, «καθώς όλος ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές, ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα παρασιτώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν δουλικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται. Με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τη χώρα στη χρεοκοπία και τα μνημόνια το 2010», είπε ο Δ. Τζανακόπουλος και εξήγησε εν συνεχεία:

«Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι οι πολιτικές ευθύνες που τους έχει αποδώσει ο ελληνικός λαός για τη χρεοκοπία της χώρας, δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο. Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα αποτελεί κράτος δικαίου, με νόμους και κανόνες που δεν εφαρμόζονται κατά το δοκούν, με δικαστικούς λειτουργούς που δε λειτουργούν κατά παραγγελία κανενός. Είναι όμως ίδιον των εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ που παριστάνουν τους ευγενείς αστούς και τους πολιτισμένους να μεταμορφώνονται ακαριαία σε υβριστές και συκοφάντες όταν οι ίδιοι ελέγχονται.

Πρέπει όμως να καταλάβουν -και θα το καταλάβουν- ότι σε μια δημοκρατία και σε ένα κράτος δικαίου τίποτα δεν τους διαφοροποιεί από όλους τους υπόλοιπους πολίτες. Ότι τα αριστοκρατικά τους κεκτημένα ανήκουν στο παρελθόν. Οι αντιδράσεις τους εξάλλου είναι ακριβώς που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Γι' αυτό το λόγο το κρίσιμο σήμερα είναι η ελληνική Δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να ολοκληρώσει την έρευνα της. Οι αθώοι να αθωωθούν και οι υπόλοιποι να κληθούν να δώσουν λόγο για όσα έχουν διαπράξει», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μαρούσι: Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο Κέντρο Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Στους δρόμους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Ο Ερντογάν θέλει να μιλήσει με τον Πούτιν μετά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι – Τι είπε για τις ΗΠΑ

Συναγερμός για βόμβα σε πτήση Δουβλίνο - Ρώμη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στη Γαλλία

Νέος συναγερμός στην Ευρώπη: Αεροσκάφος εξετράπη στη Γαλλία λόγω απειλής για βόμβα

«Θέλω να πεθάνουν και αθώοι»: Οι εντολές του αρχηγού της αλβανικής μαφίας για τις επιθέσεις με χειροβομβίδες στην Αθήνα

Βραζιλία: Νεκροί εκπαιδευτής αιωρόπτερου και τουρίστας που καρφώθηκαν σε τσιμεντένιο τοίχο (video)

Νέα Δημοκρατία: Ανακοινώθηκαν 11 υποψήφιοι βουλευτές για τις εκλογές του 2027

Ελληνικό: Εισπράξεις 1,85 δισ. ευρώ, ισχυρές πωλήσεις κατοικιών

Ενώπιον του ανακριτή ο 37χρονος ιδρυτής της ΜΚΟ για την υπόθεση των δωρεών προς παιδιά με σοβαρές ασθένειες