Ένα σπουδαίο παράδειγμα δουλειάς είναι ο Γιώργος Πρίντεζης, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Τζιάλλας, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του στην ακαδημία του Ολυμπιακού.

Ο Έλληνας κόουτς τόνισε πως ο υπαρχηγός των «ερυθρόλευκων» δεν έχανε προπόνηση και πάντα δούλευε πολύ περισσότερο απ’ όσο συνηθιζόταν, ενώ στο τέλος εξέφρασε την αισιοδοξία πως το Περιστέρι θα καταφέρει να σταθεί στην Α1 την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Τόλη Κοτζιά και Σταύρο Χονδροθύμιο ο Δημήτρης Τζιάλλας:

Για το Περιστέρι και την πορεία του στην Α2: «Έχω ζήσει πολλά σε αυτή την ομάδα και είναι φυσιολογική η κατάσταση. Στην Ελλάδα μας δημιουργείται άγχος με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί. Τώρα στο Περιστέρι, υπάρχει ενθουσιασμός για το ότι πηγαίνει αήττητη για την Α1. Αλλά, τα δύσκολα είναι πως θα συμπεριφερθούμε του χρόνου. Υπάρχει ένας άνθρωπος, ο Φίλιππος Κώτσης, ο οποίος ζει τα τελευταία δύο χρόνια την ομάδα με τρομερό τρόπο και είναι αρωγός της προσπάθειας που γίνεται. Έχει τεράστια όρεξη και διάθεση και με τη βοήθεια των ανθρώπων του Περιστερίου, αλλά και τον Ατρόμητο, ελπίζω να είμαστε του χρόνου μία ομάδα από τα παλιά».

Για την πρώτη του επαφή με τον Γιώργο Πρίντεζη, όταν μετακόμισε στον Ολυμπιακό από τον Αστέρα Αγίου Δημητρίου: «Ήταν ένα παιδί που ερχόταν στην προπόνηση με τη μητέρα του. Ο Γιώργος ήταν απίστευτο παιδί από μικρός, με τον τρόπο συμπεριφοράς που είχε, αλλά και το πώς διαχειριζόταν τις πληροφορίες. Τον έζησα και πιο μεγάλο στη συνέχεια και παρά το γεγονός ότι καμιά φορά δεν έπαιζε και ήταν εκτός δωδεκάδας μου έλεγε: “Κόουτς τι να κάνω όσο λείπετε;”. Δεν ήθελε να μένει πίσω. Ήθελε να παίξει μπάσκετ και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτόν. Ήταν από μικρός ένα πολύ ψηλό παιδί, με γρήγορα άκρα».

Για το αν θυμάται κάτι ξεχωριστό με τον «Πριντ»: «Το μεγαλύτερο κομμάτι που θυμάμαι, ήταν το καλοκαίρι που άλλαξε το στάτους στον Ολυμπιακό, που ήρθαν οι Τόμιτς και Μίνιτς, στην τότε μεταβατική περίοδό του. Δεν έχανε προπόνηση και ήταν μαζί μας όλη μέρα. Μας κοιτούσε στα μάτια για να κερδίσει κάτι και αυτό είναι ένα στοιχείο που τον χαρακτηρίζει. Επίσης, έχε πολύ χιούμορ και είναι πολύ ατακαδόρος. Την εποχή εκείνη υπήρχε μία ιδιαιτερότητα στο πρωτάθλημα και έπρεπε να παίζουν δύο πιτσιρικάδες. Τότε, ο Ολυμπιακό είχε τους Πρίντεζη, Δορκοφίκη, Πέττα και Ξανθόπουλο. Ο Γιώργος ήταν πιο πίσω τότε, αλλά είχε τη μεγαλύτερη εξέλιξη από όλους».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube