Θλίψη στο αγγλικό και κατά συνέπεια το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Τζίμι Γκριβς άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα, σε ηλικία 81 ετών. Ήταν ένας από τους εμβληματικούς ποδοσφαιριστές στο Νησί και χαρακτηριζόταν ως «φαινόμενο».

Μεγάλο μέρος της καριέρας του το πέρασε στην Τότεναμ, στην οποία από το 1961 μέχρι το 1970 είχε 220 γκολ σε 321 παιχνίδια πρωταθλήματος, 32 γκολ σε 36 ματς για το Κύπελλο Αγγλίας, είχε σκοράρει 5 φορές σε 8 ματς για το Κύπελλο και εννιά σε 14 ευρωπαϊκά ματς. Μάλιστα, τη σεζόν 1962/63 είχε πετύχει 37 γκολ, ένα ρεκόρ που παραμένει μέχρι σήμερα.

Ήταν μέλος της εθνικής Αγγλίας το 1966 που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας με το εθνόσημο 44 γκολ σε 57 εμφανίσεις. Γενημμένος στο Ιστ Χαμ τον Φεβρουάριο του 1940, ο Τζίμι Γκριβς ξεκίνησε την καριέρα του στην Τσέλσι, όπου και έγινε επαγγελματίας το 1957. Είχε σκοράρει στο ντεμπούτο του, στο «White Hart Lane», κόντα στην Τότεναμ στις 24 Αυγούστου. Έμεινε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μέχρι τον Ιούνιο του 1961, όταν και πήγε στην Μίλαν, έχοντας 41 γκολ (!) σε μία σεζόν τη σεζόν 1960/61.

Η παρουσία του στην Ιταλία αποδείχθηκε μικρή, αφού τον Δεκέμβριο επέστρεψε στην Αγγλία για λογαριασμό της Τότεναμ (με την βοήθεια του Μπιλ Νίκολσον), έχοντας σκοράρει 9 φορές σε 14 αγώνες για το ιταλικό πρωτάθλημα.

Στην σπουδαία του καριέρα κατέκτησε δυο Κύπελλα (1962, 1967), ισάριθμα Charity Shields (1962, 1967) και φυσικά το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1963.

Είχε και τον τίτλο MBE από τη Βασίλισσα Ελισσάβετ από το 2020.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βολές Σκόουλς κατά Σλοτ και Λίβερπουλ: «Το Άνφιλντ δεν τρομάζει πια, έχασε την αύρα του»

«Έβαζε μόνο κώνους»: Ο πατέρας Ντάουμαν ξεμπροστιάζει πρώην προπονητή της Άρσεναλ που λέει ότι ανέδειξε τον γιο του!

Επέστρεψε από την κόλαση της Μπρέντφορντ και «τσίμπησε» παλικαρίσιο βαθμό η επτάψυχη Γουλβς!

Κανονικά ο Πέδρο Νέτο στη ρεβάνς της Τσέλσι με την Παρί, δεν τιμωρείται για το περιστατικό με το ball-boy!

Πλήγμα για την Τσέλσι: Εκτός για αρκετές εβδομάδες ο Τζέιμς με μυϊκό πρόβλημα

Η Τσέλσι δέχθηκε το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της Premier και ποινή απαγόρευσης μεταγραφών!

Φοβερό blooper στην Μπέρμιγχαμ, ξέχασε τη φάση, έπιασε την μπάλα κι έκανε πέναλτι!

Τότεναμ: Ο Ρομάνο αποκαλύπτει τα ονόματα για τον πάγκο μετά το 1-1 στο Άνφιλντ

Σόμποσλαϊ: «Πρέπει να ξυπνήσουμε, αν συνεχίσουμε έτσι θα είμαστε ευχαριστημένοι με το... Conference League»

Σοκ στο 90' για τη Λίβερπουλ που… προκαλούσε την τύχη της και η Τότεναμ την «έκαψε»!