Αισθητή είναι η απουσία του Ρότζερ Φέντερερ από το εφετινό Wimbledon, καθώς τα προβλήματα τραυματισμών τον τελευταίο καιρό τον έχουν θέσει εκτός αγωνιστικής δράσης και συνεπώς, μακριά από το τουρνουά που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι.

Στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια ζωής του Wimbledon, μαζεύτηκαν στο Center Court θρυλικές μορφές και αθλητές σαν ένα φιλμ να ξεδιπλώνεται με τη ζωντανή ιστορία του φημισμένου Grand Slam. Βέβαια, στην είσοδο του Ρότζερ Φέντερερ ο κόσμος σηκώθηκε από τις θέσεις του και χειροκρότησε με πάθος τον Ελβετό καταξιωμένο τενίστα και για πολλούς, κορυφαίο όλων των εποχών.

Έτσι, ο Τζόκοβιτς αντιλαμβανόμενος το σκηνικό που διαδραματίζεται μπροστά του, πλησίασε τον Φέντερερ και του ψιθύρισε στο αυτί. Εκείνη την ώρα ουδείς κατάλαβε, αλλά αργότερα μοιράστηκε τα λόγια του:

«Του είπα πως λατρεύεται από τόσο κόσμο και ότι πρέπει να αγωνιστεί για τουλάχιστον μία ακόμα φορά στο Wimbledon. Παρακολουθήσαμε πόσο μαγικό ήταν το σκηνικό, όταν εισήλθε στο Center Court. Όλοι ήταν όρθιοι και τον χειροκροτούσαν, είναι ένας εν ζωή θρύλος.

Φυσικά, είναι ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους μου και νιώθω περίεργα να μην συμμετέχει στα τουρνουά και όπως είπε προγενέστερα ο Φέντερερ, είναι ασυνήθιστο να τον βλέπω εδώ με διαφορετικό ρόλο.

Θεωρώ είναι σημαντικό αθλητές όπως εκείνος να αγωνίζονται, επειδή κεντρίζουν το ενδιαφέρον».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube