Αεροσκάφος του ΟΗΕ θα πάρει άδεια να προσγειωθεί σήμερα στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, την οποία ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες Χούθι, για να παραλάβει και να μεταφέρει περίπου 50 τραυματισμένους αντάρτες στο σουλτανάτο του Ομάν για νοσηλεία.

Την είδηση γνωστοποίησε η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που ενεπλάκη στον πόλεμο στη φτωχότερη αραβική χώρα τον Μάρτιο του 2015.

Εν είδει «μέτρου προορισμένου για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης» ενόψει της διεξαγωγής ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν στη Σουηδία, «ένα αεροσκάφος μισθωμένο από τον ΟΗΕ θα αφιχθεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Σαναά για να απομακρύνει 50 τραυματισμένους μαχητές», ενώ σε αυτό θα επιβαίνουν ακόμη «τρεις Υεμενίτες γιατροί και άλλος ένας του ΟΗΕ», δήλωσε στο σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA ένας εκπρόσωπος της στρατιωτικής συμμαχίας υπό τη διοίκηση του Ριάντ.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέος θάνατος κρατουμένου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα – Νεκρός 62χρονος

Απειλές για βόμβες σε αεροσκάφη: «Υπογραφή» ρωσικής εξτρεμιστικής οργάνωσης

«Περιττή γραφειοκρατία»: Οι ΗΠΑ μπλόκαραν γαλλική πρωτοβουλία για την ασφάλεια της ΑΙ

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Βίντεο από την επίθεση στο Μαθηματικό με τους 3 τραυματίες

Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα - Συνολικά 53 θάνατοι

Δύο θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα -156 νέες εισαγωγές COVID-19

Μέγκαν Μαρκλ: Και ο αδελφός της στο μικροσκόπιο της έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος φερόμενος εγκέφαλος της ΜΚΟ για τα παιδιά με καρκίνο - Τι είπε στον ανακριτή

Σοκ στη Γερμανία από τον αιφνίδιο θάνατο του Βαυαρού Αϊβάνγκερ

Τα εργαστήρια κατέληξαν στον μηχανισμό θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη