Για έγκριση στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ και προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στις καταστατικές διατάξεις του αναμένεται να δοθεί το πλαίσιο ρυθμίσεων που σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ταμείου.

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης- Περίθαλψης) και των Ενώσεων των εργαζομένων στον Τύπο προκειμένου να τους ενημερώσουν για το πλαίσιο των ρυθμίσεων που εισάγει προς ψήφιση στη Βουλή.

Σχολιάζοντας την κατάθεση των ρυθμίσεων στη Βουλή ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος αναφέρει ότι «αποτελεί το τελευταίο βήμα μιας τιτάνιας προσπάθειας δύο ετών να διατηρηθεί σε λειτουργία ο Οργανισμός και να υπάρξει μια εποικοδομητική διαπραγμάτευση με συγκεκριμένες προτάσεις που θα οδηγήσει σε καθαρή λύση».

Σύμφωνα με τα όσα κάνει γνωστά, πλέον ο ΕΔΟΕΑΠ:
-μετατρέπεται σε ένα ταμείο που θα αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ ολόκληρης της χώρας χωρίς διακρίσεις και μακριά από ελιτίστικες λογικές του παρελθόντος.
-οι εργοδότες για πρώτη φορά θα πληρώσουν για την ασφάλιση των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.
-Στρέφει τα βέλη του κατά μειοψηφιών που όπως λέει «τορπίλιζαν τη διενέργεια αναλογιστικών μελετών, την διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και τους εργοδότες ακόμα και τη δανειοδότηση του ΕΔΟΕΑΠ που ήταν αναγκαία για τη διατήρηση εν ζωή του Οργανισμού.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή μιλούσαν για περίοικους που θα έρχονταν στον ΕΔΟΕΑΠ ενώ δίναμε τη μάχη μαζί με το Υπουργείο Εργασίας απέναντι στην τρόικα για να αποδείξουμε το αυτονόητο. Ότι ο ΕΔΟΕΑΠ δεν χρηματοδοτείται και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και τον ΕΟΠΥΥ».

«Φαντασιώνονταν επαγγελματικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρίες, λεφτά που δεν υπήρχαν και έξωση από τον ΕΔΟΕΑΠ συνταξιούχων και ανέργων προκειμένου να οδηγήσουν τον κλάδο σε αποπροσανατολισμό και να κρύψουν την ένδεια προτάσεων που είχαν» σημειώνει.
Κατά τον ίδιο η επίλυση του προβλήματος επήλθε μετά την αλλαγή ηγεσίας στην ΕΣΗΕΑ σε συνδυασμό με την προσήλωση της ΕΠΗΕΑ της οποίας την συνδρομή θεωρεί καταλυτική.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό και στην Εθνική Οδό Κοζάνης - Ιωαννίνων

Σέρρες: Απολογείται ο 16χρονος για τη δολοφονία του 17χρονου – Φίλοι και η αδερφή του θύματος με πανό στα δικαστήρια

Σορός 7χρονου κοριτσιού από το Σουδάν «ξεβράστηκε» σε παραλία της Σάμου - Είχε πνιγεί σε ναυάγιο

Κρατούμενος επιτέθηκε και άφησε αναίσθητο αστυνομικό, στα κρατητήρια του Μεταγωγών Θεσσαλονίκης

Θλίψη για τον θάνατο του «Γιάγκου Δράκου»: Πέθανε μόνος και τον βρήκε την επόμενη μέρα ο αδερφός του

56χρονη Καναδή βρέθηκε νεκρή, σε προχωρημένη σήψη, σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Ηράκλειο

Για πρώτη φορά η NASA εκκενώνει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, λόγω «ιατρικού προβλήματος»

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Πέταξαν εκρηκτικό μηχανισμό στο κεφάλι βουλευτή στην Ονδούρα!

Αγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθησαν 4 κορίτσια για ξυλοδαρμό 15χρονης