Ο Φλόιντ Μέιγουεδερ πήρε «χειρουργικά» τη νίκη απέναντι στον Μάνι Πακιάο. Υπάρχουν όμως και χειρότερα για τον Φιλιππινέζο. Ο τραυματισμός που αποκόμισε στον ώμο του δεξιού του χεριού κατά την προετοιμασία, επιδεινώθηκε στον αγώνα και θα χρειαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να υποβληθεί σε επέμβαση.

«Σαμποτάζ»

Ο Πακιάο τραυματίστηκε περίπου τρεις εβδομάδες πριν την μεγάλη μάχη. Οι σκέψεις να ακυρωθεί ο αγώνας εγκαταλείφθηκαν γρήγορα και προτιμήθηκε για κάποιες ημέρες να προπονηθεί συντηρητικά. Όμως οι πόνοι δεν τον εγκατέλειψαν.

Η αμερικανική υπηρεσία αντί-ντόπινγκ (USADA) ενημερώθηκε για τον τραυματισμό, διαβεβαίωσε με τη σειρά της ότι η φαρμακευτική αγωγή που προτάθηκε για την αντιμετώπιση του θέματος «είναι νόμιμη», κάτι πάντως που δεν έπεισε την αθλητική επιτροπή της Νεβάδα και έκανε τον Φιλιππινέζο να την κατηγορήσει για «σαμποτάζ».

Ο τραυματισμός και η επιβεβλημένη επέμβαση βάζουν φρένο όχι μόνο στα σενάρια για ρεβάνς, αλλά ίσως ακόμη και στην καριέρα του μιας και βαδίζει στα 37 του χρόνια...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube