Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκίντεον Σάαρ δήλωσε πως Οι Φρουροί της Επανάστασης – «ο τρομοκρατικός βραχίονας του ιρανικού καθεστώτος – επιχείρησε να πραγματοποιήσει επίθεση εναντίον Ισραηλινών πολιτών στην Κύπρο».

«Χάρη στη δράση των κυπριακών υπηρεσιών ασφαλείας, σε συνεργασία με τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας, η τρομοκρατική επίθεση αποτράπηκε», πρόσθεσε σε ανάρτησή του στο X ο Σαάρ.

«Το Ισραήλ ευχαριστεί την Κύπρο για τις άμεσες και αποτελεσματικές της ενέργειες. Το εγκληματικό ιρανικό καθεστώς στοχεύει εσκεμμένα Ισραηλινούς πολίτες τόσο στο Ισραήλ όσο και στο εξωτερικό. Το Ισραήλ θα συνεχίσει να ενεργεί για να εξαλείψει την υπαρξιακή απειλή που θέτει το ιρανικό τρομοκρατικό καθεστώς», καταλήγει η ανάρτησή του.

Η σύλληψη Αζέρου «με συνδέσεις με το Ιράν»
Οπως μετέδωσε νωρίτερα η Καθημερινή Κύπρου, οι αστυνομικές αρχές έκαναν έφοδο σε περιοχή όπου βρίσκονται πολυτελείς κατοικίες στη Λεμεσό και συνέλαβαν ύποπτο για σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειες.

Οι πρώτες πληροφορίες που επικαλείται το τοπικό μέσο κάνουν λόγο για Αζέρο, ο οποίος θεωρείται επίσης ύποπτος και για κατασκοπεία που αφορά, ως επί το πλείστον βρετανικές βάσεις. «Οι πρώτες ενδείξεις τον συνδέουν με Ιρανούς», σημειώνει το ρεπορτάζ.

Η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο στην περιοχή του Ζακακίου, αξιοποιώντας πληροφορίες από ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
«Σε σύλληψη προσώπου που φαίνεται να σχετίζεται με αδικήματα τρομοκρατίας προχώρησε το Σάββατο η Αστυνομία. Ο ύποπτος τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση.

Σε ανακοίνωσή της Αστυνομίας αναφέρεται ότι το Σάββατο, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από το ΤΑΕ Αρχηγείου, συνελήφθη ένα πρόσωπο που φαίνεται να σχετίζεται με αδικήματα τρομοκρατίας.

Το πρόσωπο παρουσιάστηκε το πρωί ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης 8 ημερών, για αδικήματα που σχετίζονται μεταξύ άλλων, με τρομοκρατία και κατασκοπεία».

Πηγή: Kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η Ευρώπη πλήττεται από δεύτερο κύμα καύσωνα - Επιδείνωση των φαινομένων το Σαββατοκύριακο

Ασανσέρ: Στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την απογραφή – Δεν θα δοθεί νέα παράταση

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2026: Την Πέμπτη η ανακοίνωση των βαθμολογιών

Αίγιο: Το θρίλερ με την πυρίτιδα, το DNA στη σκανδάλη και τα νέα δεδομένα για το διπλό φονικό

Δύο αδέρφια επιτέθηκαν σε υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, που νόμιζαν ότι ήταν απατεώνες - Βρέθηκε οπλοπολυβόλο στο σπίτι τους

Θεσσαλονίκη: Μία καταδίκη και δύο αθωώσεις για τη φωτιά στο Φίλυρο

Μαρινάκης: Από βδομάδα θα φανεί στην αντλία η μείωση της τιμής του πετρελαίου

Σπείρα «μαϊμού» αστυνομικών εξαρθρώθηκε στον Πειραιά - Έκαναν 29 απάτες με λεία 690.000 ευρώ

Κοτζίμα: Η «Μέκκα του τζιν» στην Ιαπωνία

Θάνατος 11χρονου Μάριου στο Μενίδι: Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή ενός εκ των δύο κατηγορουμένων