Τη συνέχιση των μέτρων στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως είχε προαναγγείλει χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο Νοέμβριο, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25€/MWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται στα 60€/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους.

Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25€/MWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες, το Νοέμβριο, ξεπερνά συνολικά τα 32,2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάρο – Νεκρός 40χρονος οδηγός μηχανής

Πλήγμα έως 15 δισ. ευρώ στη Γερμανία από τους νέους δασμούς Τραμπ στα αυτοκίνητα

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας, βροχές και ισχυροί άνεμοι

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος - Σε ισχύ ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς

Το Ιράν υποχωρεί, ο Τραμπ σκληραίνει τη στάση - «Δεν θα υπάρξει πρόωρη αποχώρηση από τη σύγκρουση»

«Σκανάροντας» τα social media των εφήβων σε 43 χώρες – Τα ευρήματα για την Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών: Κατηγορούμενος για την υπόθεση της δολοφονίας Λυγγερίδη ένας από τους συλληφθέντες

Σχεδίαζε επιθέσεις κατά πριγκιπισσών της Ολλανδίας – Είχε χαράξει τα ονόματά τους σε τσεκούρια

Το Ιράν έστειλε νέα πρόταση για συμφωνία με τις ΗΠΑ

Εύοσμος: Αποκαταστάθηκε το τραύμα στο δάχτυλο του 5χρονου που τραυματίστηκε σε πόρτα νηπιαγωγείου