Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο Μπριζ για τον προημιτελικό του Europa Conference league καταφέρθηκαν κατά των όσων δημιούργησαν τα γεγονότα στο «Γιαν Μπρεϊντέλ» και εξαπέλυσαν επίθεση κατά των Απόστολου Τζιτζικώστα και Στέλιου Αγγελούδη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Τέσσερις ημέρες μετά την ωμή κι αδικαιολόγητη βία που βιώσαμε ως οπαδοί του ΠΑΟΚ στο Βέλγιο, εισπράττουμε την απόλυτη αδιαφορία των "αρχόντων" της Θεσσαλονίκης. Οι γλαφυρές αναφορές των ΜΜΕ όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά κι ολόκληρης της Ελλάδας, για τον προκλητικό τρόπο που αντιμετωπιστήκαμε οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στο Μπριζ, δεν συγκίνησαν ούτε τον κ. Τζιτζικώστα, ούτε τον κ. Αγγελούδη.

Οι περιγραφές για τους τραυματίες, για όσους έμειναν εκτός γηπέδου παρά το γεγονός ότι είχαν εισιτήρια, για τους αδίκως συλληφθέντες που βίωσαν τον εξευτελισμό από τη βελγική αστυνομία (που έδρασε με φασιστικό τρόπο), δεν αποτέλεσαν θέμα τόσο για τον Περιφερειάρχη Μακεδονίας, όσο και για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που προεκλογικά έτρεχαν από γειτονιά σε γειτονιά, διατρανώνοντας την συμπάθεια τους στον ΠΑΟΚ, επισκεπτόμενοι παράλληλα συχνά – πυκνά την Τούμπα για προφανείς λόγους.

Η προκλητική σας αδιαφορία σας κ.κ. Τζιτζικώστα – Αγγελούδη καταγράφηκε και να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Θα φροντίσουμε για αυτό όσοι βρεθήκαμε στο Βέλγιο και βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις σε βάρος μας.

Απευθυνόμαστε σε εσάς που πριν από λίγες ημέρες παραδώσατε την Πλατεία Αριστοτέλους και επιτρέψατε τον βανδαλισμό της (υπάρχουν σχετικά ρεπορτάζ στα ΜΜΕ για τις καταστροφές και τις ζημιές που καταγράφηκαν) για τα γενέθλια άλλης ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Θεσσαλονικιός δεν ξεχνά. Δεν είναι αχάριστος, δεν είναι αλαζόνας και, σε καμία περίπτωση, δεν επιτρέπει να τον θεωρούν "κορόιδο" κ. Τζιτζικώστα και κ. Αγγελούδη. Η αδιαφορία σας για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αγγίζει τα όρια του εθνικού θέματος είναι κάτι περισσότερο από προκλητική. Δεν έχουμε ανάγκη να μας υπερασπιστεί κανείς. Υπερασπιστήκαμε εμείς τους εαυτούς και σε πρώτη φάση (περιμένουμε ακόμα περισσότερα και ουσιαστικά αποτελέσματα), μας υπερασπίστηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Από εσάς περιμέναμε ενέργειες, παρόμοιες με αυτές του Δημάρχου του Μπριζ, που έδωσαν το δικαίωμα στη βελγική αστυνομία να μας συμπεριφερθεί χειρότερα από τρομοκράτες… Θέλουμε να συγχαρούμε τους συνδέσμους του ΠΑΟΚ για την πρωτοβουλία τους να βρεθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να αποδείξουν πως ο ΠΑΟΚ είναι κάτι περισσότερο από μια ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι μια ιδέα κι οι οργανωμένοι οπαδοί του κρατούν ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας και των ιδανικών του συλλόγου».

ΕΚΔΟΜΕΙΣ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ράγιο Βαγιεκάνο-ΑΕΚ: Η μεγαλύτερη ώρα είναι τώρα, η Ένωση έχει ραντεβού με την ιστορία της στο «Βαγέκας»

«Δεν έχει κάτι να φοβηθεί η ΑΕΚ, και ας μην είναι του… χεριού της η Βαγεκάνο»: Το σχόλιο Μαραθιανού από το Βαγέκας

Το ιστορικό «Βαγέκας» μέσα από τον φακό του sport-fm.gr!

Πινέδα: «Θα παίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να γράψουμε ιστορία»

Νίκολιτς: «Ισπανική ομάδα που δεν παίζει… ισπανικό ποδόσφαιρο η Βαγεκάνο - Να συνεχίσουμε την πολύ όμορφη ιστορία μας»

Προπονητής Βαγεκάνο: «Θέλουμε πολύ το Conference, αύριο είναι το πρώτο βήμα - Αυτό είναι το κοινό μας στοιχείο με ΑΕΚ»

Οι οδηγίες της ΑΕΚ για τους φιλάθλους στο Βαγέκας

Η χαλαρή βόλτα της ΑΕΚ στη Μαδρίτη πριν τη μάχη με τη Ράγιο

Τσακίρης: «Τα δύο διλήμματα του Νίκολιτς για την ενδεκάδα της ΑΕΚ με Ράγιο»

ΑΕΚ: Η UEFA θυμήθηκε το εντυπωσιακό... ακροβατικό του Μαρίν με την Αμπερντίν

TAGS: Π.Α.Ο.Κ.