Απόλυτα κερδισμένο φαίνεται πως βγήκε το ελληνικό χάντμπολ από την συνάντηση της ΟΧΕ με την Διεθνή Ομοσπονδία στην Ελβετία.
Δεν είναι μόνο οι ευνοϊκοί όροι στην υπογραφή του συμβολαίου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του 2021, αλλά και η προοπτική της ανάληψης και άλλων διοργανώσεων τα επόμενα χρόνια σε διεθνές και Μεσογειακό επίπεδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΧΕ
«Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος συνεργασίας με την Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του 2021.

Στα γραφεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας στην Ελβετία, παρόντες από την ΟΧΕ ήταν ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής και ο τεχνικός σύμβουλος Παναγιώτης Τραϊκόγλου, ενώ εκ μέρους της IHF ήταν εκεί ο Πρόεδρος Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεθνούς Ομοσπονδίας από τα τμήματα μάρκετινγκ και διοργανώσεων.

Μετά από πολύωρη συνεργασία υπογράφηκε το συμβόλαιο με την Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ που αφορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του 2021.

Οι δύο πλευρές επεξεργάστηκαν τους όρους του συμβολαίου με κάθε λεπτομέρεια με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει για την ΟΧΕ κανέναν δεσμευτικό όρο με βάσει το χρονοδιάγραμμα έως και τις 31/12/2020 και συγκεκριμένα στα θέματα της εγγύησης των 200.000 ελβετικών φράγκων, της αγοράς τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αλλά και στην διεξαγωγή ομίλων της διοργάνωσης εκτός Αθήνας.

Η ΟΧΕ δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί εκ νέου με την Διεθνή Ομοσπονδία, όταν πλέον θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών της με την πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους χορηγούς, ώστε να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, πάνω στις οποίες μπορεί να επέλθει τελική συμφωνία με την IHF.

O Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν εξέφρασε την εμπιστοσύνη του τόσο στην Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, όσο και στην πολιτεία, αναφορικά με την διοργάνωση, ενώ είναι επίσης σημαντικό ότι έχουν μείνει ανοιχτές ακόμα και οι ημερομηνίες στις οποίες θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο.

Επιπροσθέτως η ΟΧΕ πρότεινε στην IHF -η οποία και το αποδέχθηκε- να διοργανώσει στην Ελλάδα αγώνες παγκοσμίου επιπέδου για αγόρια Κ17 και κορίτσια Κ16, όπως επίσης και την διοργάνωση κάθε χρόνο τουρνουά Μεσογειακών χωρών στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Νέων και Νεανίδων».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube