Την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία στις Φιλιππίνες έκανε γνωστή ο Μάνι Πακιάο. Ο θρύλος της πυγμαχίας αποδέχτηκε την πρόταση υποψηφιότητας που έκανε το PDP-Laban, κυβερνών πολιτικό κόμμα στις Φιλιππίνες, κατά τη διάρκεια της εθνικής συνέλευσης της παράταξης.

«Είμαι μαχητής και θα είμαι πάντα μαχητής εντός και εκτός του ρινγκ», δήλωσε ο 42χρονος Πακιάο σε ομιλία κατά τη διάρκεια της συνέλευσης. «Αποδέχομαι την υποψηφιότητά ως υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων», πρόσθεσε ο πρώην πυγμάχος που είναι ήδη γερουσιαστής εδώ και χρόνια.

Ο θρυλικός «PacMan» είναι ένας από τους κορυφαίους πυγμάχους στην ιστορία, ο μοναδικός που κατέκτησε παγκόσμιους τίτλους σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες στα 26 χρόνια καριέρας του.

Ο Πακιάο είχε δηλώσει ότι περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια πέσος (200 εκατομμύρια δολάρια) σε βοήθεια για πανδημία που προορίζονταν για φτωχές οικογένειες δεν έχουν καταγραφτεί.

Η σταυροφορία του κατά της διαφθοράς, έρχεται καθώς η Γερουσία ξεκίνησε έρευνα για υποτιθέμενη υπερτιμολόγηση ιατρικών προμηθειών και εξοπλισμού που αγοράστηκαν στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος αντιμετώπισης της πανδημίας.

Μάλιστα ο Πακιάνο αντέδρασε προειδοποιώντας με φυλακή τους διεφθαρμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους: «Ο χρόνος σας τελείωσε!»

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube