Συνεδριάζει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, με αντικείμενο την πορεία προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στην αρχική τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός κ. Σαρμάς τόνισε:

« Σήμερα θα καθορίσουμε την κυβερνητική πολιτική μέχρι τις 25 Ιουνίου. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας από το Σύνταγμα που προβλέπει ότι η κυβέρνηση καθορίζει την πολιτική της χώρας και ο ΠΘ εξασφαλίζει την ενότητα της κυβέρνησης, κατευθύνει τις ενέργειές της, καθώς και των δημοσίων γενικά υπηρεσιών.

Δηλαδή υπάρχει ανάγκη να υπάρχει κυβερνητική πολιτική έστω και για μία υπηρεσιακή κυβέρνηση. Μέσα σε αυτό το συνταγματικό πλαίσιο αλλά και το πλαίσιο της κυβέρνησής μας που είναι μια κυβέρνηση του άρθρου 37 του Συντάγματος. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε σήμερα εδώ είναι να δούμε τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου…

Συνεπώς πρέπει οι Υπουργοί να ενημερώσετε το υπουργικό συμβούλιο για τον προγραμματισμό που έχετε στα υπουργεία σας. Και εδώ θα ήθελα να πω ότι υπάρχει προγραμματισμός από την απελθούσα κυβέρνηση αλλά εμείς στο πλαίσιο της πολιτικής ουδετερότητας θα πρέπει να δούμε τι από τον προγραμματισμό αυτό απαιτείται να συνεχιστεί, για να εξασφαλίσουμε τη λειτουργικότητα του κράτους, των δημοσίων υπηρεσιών.

Άλλη μία πολύ βασική υποχρέωσή μας είναι η διαχείριση των κινδύνων στα υπουργεία σας. Πιθανόν να είναι και σημαντικότερο απαιτούμενο από τον προγραμματισμό. Η διαχείριση των κινδύνων σημαίνει ότι έχετε εντοπίσει τους κινδύνους, που απειλούν τις δραστηριότητες, την οικονομική ζωή. Σε αυτό θα σας βοηθήσουν οι εσωτερικοί ελεγκτές που έχετε στα υπουργεία σας. Και χρειάζεται και ένα σύστημα παρακολούθησης και αποτροπής ή μετριασμού των κινδύνων και η παρακολούθηση της σωστής εφαρμογής του.

Βέβαια έχω στο μυαλό μου το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που είναι καθαρή περίπτωση διαχείρισης κινδύνου ή μη διαχείρισης κινδύνου. Τέτοιοι κίνδυνοι μας απειλούν. Είναι γεγονότα που γίνονται πέραν του προγραμματισμού».

Χθες, ο κ. Σαρμάς κατά τη σύντομη συνάντηση που είχε με τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης ζήτησε να είναι ουδέτερα, αμερόληπτα και αντικειμενικά, ώστε οι πράξεις τους να μην ερμηνεύονται ως πολιτική παρέμβαση υπέρ ή κατά κάποιας πολιτικής παράταξης.

O πρωθυπουργός στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη



Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς παρέστη στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.





Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube