Τη μετατροπή όλων των προαιρετικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) σε υποχρεωτικές ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού για τη δραστική μείωση του συγχρωτισμού στις υπηρεσίες του, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.


Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται από σήμερα, Τετάρτη 11 Μαρτίου και θα είναι σε ισχύ έως και την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΟΑΕΔ, η οποία ήδη απεστάλη στις υπηρεσίες του Οργανισμού, όλες οι προαιρετικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες μετατρέπονται σε υποχρεωτικές.

Οι συναλλασσόμενοι μπορούν να λαμβάνουν τις παροχές, (όπως το επίδομα μακροχρόνια ανέργων, το ειδικό εποχικό επίδομα, κ.λπ.), καθώς και τις βεβαιώσεις (χρόνου ανεργίας, λήψης επιδόματος ανεργίας, κ.λπ.), αποκλειστικά και μόνο με την υποβολή αίτησης με ηλεκτρονικό τρόπο. Η διαδικασία εγγραφής στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς και η αίτηση για το τακτικό επίδομα ανεργίας, θα συνεχίζεται στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) ανά την επικράτεια.

Επίσης, οι επιδοτούμενοι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας και, μέχρι πρότινος, απαιτείτο η φυσική παρουσία τους στα ΚΠΑ2, από σήμερα μπορούν να δηλώνουν την παρουσία τους, στέλνοντας email στο ΚΠΑ2 της περιοχής τους.

Ο Οργανισμός αναφέρει ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει έγκαιρα όλους τους πολίτες για όλα τα προληπτικά μέτρα, που λαμβάνονται, για την προστασία της δημόσιας υγείας και την απρόσκοπτη άσκηση των δικαιωμάτων τους.

Ο σύνδεσμος των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που παρέχονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), μέσω του οποίου μπορούν να επικοινωνούν οι άνεργοι με τον Οργανισμό, είναι: https://eservices.oaed.gr/pls/apex/f?p=egiis.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, οι συναλλασσόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με την υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του ΟΑΕΔ, στον αριθμό 11320.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κακοκαιρία Agneta: Πλημμύρες σε Ρόδο, Σάμο, Κάλυμνο και Βόλο – Παρασύρθηκαν οχήματα, μηνύματα του 112

Τέλη κυκλοφορίας 2027: Πώς θα εκτυπώσετε τα ειδοποιητήρια και πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής

Κακοκαιρία AGNETA: Αναβαθμίστηκε σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Ολλανδία: Προσφέρει αμοιβή 2 εκατ. ευρώ για τη σύλληψη φυγόδικου βαρόνου της κοκαΐνης

Σητεία: Τρεις συλλήψεις μετά την κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους

Έκρηξη στην Πλάκα: «Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν φταίω εγώ για την έκρηξη»

Τέσσερα κακουργήματα για την υπόθεση της ΜΚΟ - Κρατούνται οι έξι συλληφθέντες

Έφοδος των «Αδιάφθορων» στην Πολεοδομία Κατερίνης - 5 συλλήψεις

Συνελήφθη 40χρονη που άφησε τον σκύλο της σε αυτοκίνητο στην Θεσσαλονίκη - Πρόστιμο 1.000 ευρώ

«Η Τουρκία ετοιμάζεται για σενάριο πολέμου μεγάλης κλίμακας» - Αιχμές και για ελληνοτουρκικό πόλεμο