Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος τονίζει και σχολιάζει την ανάγκη οι μεγάλοι σύλλογοι του κορυφαίου πρωταθλήματος να φροντίζουν για τη βιωσιμότητα και την διατήρηση της σωστής και οργανωμένης δομής του αγγλικού ποδοσφαίρου φροντίζοντας για την ζωή στην EFL στην μετά – κορονοϊού εποχή.

Με πολύ πρόσφατο το παράδειγμα της Μπέρι που λόγω της τραγικής οικονομικής της κατάστασης αποβλήθηκε από τις τάξεις των επαγγελματικών κατηγοριών του αγγλικού ποδοσφαίρου, έχει έρθει η ώρα τα μεγάλα κλαμπ να δράσουν για να εξασφαλιστεί η ομαλή συνέχεια της «ζωής» της EFL.

Όλο αυτό τον καιρό που δεν θα υπάρχουν αθλητικές δραστηριότητες με την ανθρωπότητα ν' αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα του κορονοϊού και τα πάντα να έχουν μπει σε καραντίνα, οι τρεις χαμηλότερες κατηγορίες της Αγγλίας θα το βρουν μπροστά τους όσον αφορά τον οικονομικό αντίκτυπο. Και ας μη γελιόμαστε, αυτός θα φανεί σε αρκετούς τομείς της ζωής μετά τον κορονοϊό, αλλά ας μείνουμε αυτή τη στιγμή στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Για να μιλήσουμε και λίγο με νούμερα, το ισχύον συμβόλαιο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που μοιράζονται σε BT Sport, SkySports και Amazon αυτή τη στιγμή για την Premier League αποφέρει το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων λιρών στους 20 συλλόγους της Premier League. Μαζί με τα δικαιώματα στον υπόλοιπο κόσμο, αυτό το ποσό σχεδόν διπλασιάζεται!

Διαβάστε αναλυτικά στο england365.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τις προκρίσεις τις καθορίζει το χορτάρι και όχι τα λόγια και τα ονόματα και οι Σκωτσέζοι το απέδειξαν ξανά

Η Λίβερπουλ πιστεύει πάντα πως θα σκοράρει έστω και αργά, όμως όποιος παίζει συνέχεια με τη φωτιά θα καεί!

Έκανε περίπατο στη Σερβία, αλλά ο Τούχελ θα έχει πιο δύσκολα εμπόδια για να κάνει η Αγγλία το επόμενο βήμα!

Τις μεταγραφές τις κρίνει το χορτάρι και εκεί θα κριθεί ο Ίσακ, όπως κάποτε οι Σίρερ, Ρούνεϊ, Ανρί, Κιν και Βερόν

Ο Σον υπήρξε ο καλύτερος (συμ)παίκτης που είχαν όλοι στην Τότεναμ και φεύγει σαν αληθινός αρχηγός!

Ένα πρωτάθλημα δεν κερδίζεται με καλό ξεκίνημα, αλλά άνετα χάνεται με ένα κακό, όπως σωστά έλεγε πάντα ο Σερ Άλεξ!

Ο Φρανκ με αυτά που έκανε στη Μπρεντφορντ έχει γεμάτο «ρεζερβουάρ», αλλά η Τότεναμ είναι τεράστιο ρίσκο!

Χέιζελ: Η γιορτή που με ευθύνη των μεθυσμένων οπαδών και της ανικανότητας UEFA και Βέλγων, έγινε εφιάλτης!

Όποιος από Γιουνάιτεντ και Τότεναμ πάρει το τρόπαιο, είναι ευρωπαϊκός τίτλος και φυσικά δικαιούται να πανηγυρίζει!

Ίντερ και Μπαρτσελόνα, σε δυο ματς απέδειξαν, γιατί το ποδόσφαιρο παραμένει το καλύτερο παιχνίδι στον κόσμο!