Στους βασικούς άξονες για τη συνέχεια της Ευρωλίγκας -εφόσον αυτό καταστεί δυνατόν- κατέληξε η διοργανώτρια.

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη συμφωνήθηκε ως καταληκτική ημερομηνία για το αν τελικά θα ολοκληρωθεί η διοργάνωση η 24η Μαΐου.

Αφού επιτεύχθηκε λοιπόν συμφωνία μεταξύ των ομάδων και της Ένωσης Παικτών, ανακοινώθηκε ότι αν τελικά συνεχιστούν τα παιχνίδια, θα διεξαχθούν όλα στην ίδια πόλη στο διάστημα 4-26 Ιουλίου.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Ευρωλίγκας

«Το Δ.Σ. των μετόχων της EuroLeague Basketball πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη, 13 Απριλίου για τρίτη φορά από την αναστολή των δραστηριοτήτων εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού. Σε αυτήν συζητήθηκαν δυο βασικά θέματα.

Αρχικώς, επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των κλαμπ της EuroLeague και την Ένωση Παικτών, θέτοντας έναν αριθμό από μίνιμουμ υποχρεώσεις και εγγυήσεις για το υπόλοιπο της σεζόν 2019-20, τόσο για τις ομάδες όσο και για τους παίκτες.

Αποφασίστηκε, λοιπόν

- Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν προσωρινά στις πατρίδες τους με δική τους ευθύνη, ακολουθώντας τις οδηγίες της εκάστοτε κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών υγείας.

- Οι εκκρεμείς μισθοί για τη σεζόν 2019-20 αναβάλλονται.

Αν οι συνθήκες υγείας καταστήσουν εφικτή την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, η σεζόν 2019-20 θα συνεχιστεί. Σε αυτή την περίπτωση:

- Τα συμβόλαια των παικτών για τη σεζόν 2019-20 επεκτείνονται μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020. Το 85% των μισθών των παικτών θα πληρωθεί από τα κλαμπ, όχι αργότερα από τις 15 Αυγούστου 2020.

Αν η σεζόν 2019-20 δεν ολοκληρωθεί

- Τα συμβόλαια των παικτών για την EuroLeague 2019-20 θεωρούνται ότι έχουν λήξει.

- Για πολυετή συμβόλαια παικτών, οι υποχρεώσεις των ομάδων και των παικτών αρχίζουν ξανά από την 1η Ιουλίου 2020.

- Το 80% των μισθών των παικτών για τη σεζόν 2019-20 θα πληρωθεί από τα κλαμπ το αργότερο ως τις 15 Αυγούστου 2020.

Οι συζητήσεις με την Ένωση Προπονητών της EuroLeague συνεχίζονται με στόχο να επιτευχθεί επίσης συμφωνία.

Δευτερευόντως, οι ομάδες συμφώνησαν ομόφωνα για τις ημερομηνίες εφόσον συνεχιστεί η σεζόν.

24 Μαΐου: Καταληκτική ημερομηνία για να αποφασιστεί αν θα συνεχιστούν ή θα τερματιστούν οριστικά οι διοργανώσεις της EuroLeague και του EuroCup.

29 Μαΐου – 11 Ιουνίου: Καραντίνα (αν χρειαστεί)

12 Ιουνίου – 2 Ιουλίου: Προετοιμασία

4-17 Ιουλίου: Οι αγώνες του EuroCup σε μια πόλη

4-26 Ιουλίου: Οι αγώνες της EuroLeague σε μια πόλη»

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ντόρσεϊ: «Είναι γραφτό για εμάς να το πάρουμε φέτος - Ελπίζω να δούμε πολύ κόκκινο το ΟΑΚΑ»

Χόρτον-Τάκερ: «Θα ήθελα να πετύχω τα ίδια με τον Μπόμπι Ντίξον, ή να είμαι λίγο καλύτερος από αυτόν...»

Mπιμπέροβιτς: «Θα δώσω τα πάντα για να κερδίσουμε όλα τα τρόπαια»

«Το παιχνίδι θα σε δοκιμάσει, αλλά μη λυγίσεις ποτέ»: Το πρώτο μήνυμα Ναν μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού

Με το buzzer-beater του Χέιζ-Ντέιβις στο νούμερο 1, το Top-10 των playoffs της Ευρωλίγκας!

Μπόλντγουιν: «Θέλω το back to back, ευκαιρία να ακολουθήσω τα βήματα του Λάρκιν»

Μέλι: «Να φτάσουμε ως το τέλος στο Final 4»

Τζένεραλ Μάνατζερ Φενέρμπαχτσε: «Ελπίζουμε ότι θα πάρουμε άλλη μια Ευρωλίγκα»

Γιασικεβίτσιους: «Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά μπορούμε να νικήσουμε κάθε αντίπαλο»

Τέιλορ για το μαρκάρισμα του Ναν: «Το πλάνο μας ήταν απλό και νομίζω ότι τα πήγαμε καλά»