Μόνο ο Παναθηναϊκός είναι στο μυαλό του Αμπντούλ Ατζαγκούν! Ο Νιγηριανός άσος «γουστάρει» την φετινή του απόδοση, δείχνει διψασμένος για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες με την πράσινη φανέλα και... κλείνει τα αυτιά του για την ώρα στις οποιεσδήποτε «σειρήνες».

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίζει πως στόχος του είναι να βοηθάει όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα (και παράλληλα να βελτιώνεται κι ο ίδιος), μιλάει για την εμπιστοσύνη που τυγχάνει απ' τον Γιάννη Αναστασίου κι αναφέρεται στο πόσο σημαντικό είναι το σημερινό παιχνίδι (19:30) με τη Βέροια, στη Λεωφόρο!

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο σημερινό match programme με τη Βέροια:

Επιστροφή… στην δράση, μετά την πολυήμερη αποχή στο Πρωτάθλημα, με το σημερινό ματς. Φοβάσαι μήπως η έλλειψη ρυθμού επηρεάσει την ομάδα;

«Είναι γεγονός ότι είμαστε μια ομάδα για την οποία ο ρυθμός είναι πολύ σημαντικός. Νομίζω το έχουμε αποδείξει αυτό, με τον τρόπο παιχνιδιού μας και την ενέργεια που βγάζουμε… Από εκεί και πέρα, ελπίζω ότι το φιλικό που δώσαμε με την ΑΕΚ αλλά και το ματς με την Ντιναμό Μόσχας που προηγήθηκε να βοηθήσουν σε αυτό το θέμα».

Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί στον αγώνα, ωστόσο βλέπουμε και τη Βέροια να βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Που πιστεύεις ότι θα κριθεί η νίκη;

«Καταρχήν, η Βέροια είναι πολύ καλή φέτος. Διαθέτει ταλαντούχους παίκτες μεσοεπιθετικά και πρέπει να τους σεβαστούμε! Βέβαια, το σημαντικό για εμάς είναι ότι παίζουμε εντός έδρας και αυτό μας δίνει το πλεονέκτημα… Πιστεύω, λοιπόν, ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι και ακολουθήσουμε τις οδηγίες του κόουτς θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Πόσο απαραίτητη είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών, για την επίτευξη των στόχων αλλά και δεδομένου πως ακολουθούν δυο συνεχόμενα, δύσκολα, εκτός έδρας παιχνίδια;

«Πάντοτε η νίκη είναι απαραίτητη σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Σε κάθε ματς! Το ξέρουμε αυτό, καταλαβαίνουμε την πίεση αλλά, για εμένα, το σημαντικό είναι να μην σκεφτόμαστε τα παιχνίδια που έρχονται. Πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο στη Βέροια και τη νίκη!».

Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά σου στον Παναθηναϊκό. Τι έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι, σε προσωπικό επίπεδο;

«Προσωπικά, βελτιώνομαι καθημερινά νομίζω και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Παίρνω περισσότερο χρόνο και αυτό με βοηθάει πολύ. Επίσης, πλέον, γνωρίζομαι καλύτερα με τους συμπαίκτες μου, ενώ και ο προπονητής με ενθαρρύνει να δουλεύω σκληρά όπως και πιστεύω ότι κάνω... Πρέπει πάντως να πω ότι αυτό το κάνει γενικότερα με όλους τους νεαρούς, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα μας αλλά και το σύνολο!».

Βρισκόμαστε σχεδόν στη μέση του φετινού Πρωταθλήματος και βλέπουμε ότι έχεις βάλει ήδη ένα γκολ λιγότερο απ’ όσα σημείωσες πέρυσι σε όλη τη σεζόν, ενώ είσαι και πρώτος σκόρερ της ομάδας…

«Κρατάς στατιστικά; (σ.σ. γελάει). Είναι πολύ καλό αυτό για εμένα αλλά δεν θεωρώ ότι είναι προσωπικό επίτευγμα. Αντιθέτως, είναι αποτέλεσμα συνολικής προσπάθειας... Αυτό είναι άλλωστε το “μυστικό” μας, ότι είμαστε ένα σύνολο και δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει. Σίγουρα τα γκολ μου προσφέρουν ικανοποίηση αλλά έχει περισσότερη σημασία να προσφέρουν και... βαθμούς στην ομάδα. Ανεξάρτητα, ξαναλέω, ποιος τα πετυχαίνει…».

Ο Παναθηναϊκός έχει… παράδοση στην ανάδειξη ταλέντων, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους παίκτες να «ξεπετάγονται» και να φεύγουν ακόμα και στο εξωτερικό! Το σκέφτεσαι καθόλου;

«Ναι, το γνωρίζω, όμως αυτή την στιγμή εγώ είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου! Θέλω να μείνω εδώ, να βοηθήσω και παράλληλα να εξελιχθώ ακόμα περισσότερο… Τώρα, αν στο μέλλον έρθει μια πρόταση από το εξωτερικό, θα δούμε τι θα γίνει. Ως τότε, μόνο Παναθηναϊκός!».

Οπότε, με τι θα είναι ευχαριστημένος ο Αμπντούλ στο τέλος της χρονιάς; Τι στόχους βάζεις;

«Κοίτα, βασικά θέλω να έχουμε μια καλή σεζόν και, μακάρι, να τελειώσει όπως και πέρυσι. Σε προσωπικό επίπεδο, θέλω να συνεχίσω να σκοράρω, να παίρνω χρόνο συμμετοχής και να βελτιώνομαι. Βήμα βήμα, όλαθα γίνουν…».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσορμπατζόγλου: «Είναι καλά ο ΠΑΟΚ - Αναντικατάστατος ο Γιακουμάκης»

Σαββόπουλος: «Ο Άρης έχει τρία παράπονα από το ντέρμπι – Άλλο το αγωνιστικό και άλλο να μην υπάρχει ισονομία»

Δεσύλλας: «Έχει έλλειμμα χαρακτήρα ο Παναθηναϊκός, αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος για Μπενίτεθ»

Ελ Κααμπί: Ο πιο «γρήγορος» σκόρερ του Ολυμπιακού που έφτασε τα 75 γκολ

Έγραψε ιστορία ο Γιακουμάκης στο ντέρμπι ΠΑΟΚ–Άρης και έσπασε επτάχρονη «ξηρασία» για τους ασπρόμαυρους

Ιστορική επίδοση από Λεβαδειακό: Πρώτη ομάδα της περιφέρειας με κορυφαία επίθεση στον πρώτο γύρο

Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός: Με την πλάτη στον τοίχο οι γηπεδούχοι, με φόρα από το Αγρίνιο οι φιλοξενούμενοι

ΑΕΚ: Ισοφάρισε ήδη το ρεκόρ ασίστ του ο Ρότα-Επίδοση… Πόνσε ο Γιόβιτς

Πινέδα: «Δουλεύουμε όλοι μαζί, νικάμε όλοι μαζί και συνεχίζουμε όλοι μαζί»

Νίκολιτς: «Ίσως χρησιμοποιώ τον Λιούμπιτσιτς περισσότερο στα άκρα - Η Σαμσουνσπόρ είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος»