Αποφάσεις για την χαλάρωση των capital controls για τις επιχειρήσεις έλαβε η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος μετά από συνάντηση που είχε με φορείς των επιχειρηματιών.

Όπως αποφασίστηκε σε σχετική σύσκεψη με συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, πλέον τα αιτήματα για κίνηση κεφαλαίων για εισαγωγές θα εξετάζονται από κάθε υποκατάστημα και το όριο πάει στις 100.000 ευρώ ανά επιχείρηση και τράπεζα.

Στη σύσκεψη μετέχουν ακόμη ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας, του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και ο εκπρόσωπος του ΣΕΤΕ Γιώργος Βερνίκος.

«Δουλεύουμε για την ομαλοποίηση της κατάστασης στις τράπεζες», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Στουρνάρας στις δηλώσεις του, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του κ. Σταθάκη που είπε ότι «είμαστε στην κατεύθυνση της ομαλοποίησης για να αντιστραφούν οι αρνητικές συνέπειες στην οικονομία».

H κατάσταση με τα capital controls εξελίσσεται ικανοποιητικά και μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα έχουμε επιλύσει τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί, ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως διευκρίνισε, μέχρι στιγμής οι εγκρίσεις που έχουν δοθεί για τις εισαγωγές βρίσκονται πολύ κοντά στο μέσο μηνιαίο επίπεδο που εισαγωγών που πραγματοποιούνταν προ κρίσεως.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι να χαλαρώσουν περαιτέρω οι περιορισμοί τις επόμενες ημέρες. Ήδη όπως ανέφερε το σύστημα λειτουργεί πιο αποκεντρωμένα και το 70% των αποφάσεων λαμβάνεται πλέον από τις ίδιες τις τράπεζες.

«Δόθηκαν οι εξηγήσεις που ζητάει η αγορά. Αν αυτά τηρηθούν θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες εισαγωγών» ανέφερε ο κ. Μίχαλος.

Σημειώνεται ότι με την αύξηση του ορίου καλύπτεται το 70% των επιχειρήσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Μάρδας μέσα στην ημέρα θα υπάρξει υπουργική απόφαση για τα θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις.

«Μας ενδιαφέρει η ταχύτατη εξυπηρέτηση του επιχειρηματικού κόσμου αυτή τη στιγμή», σημείωσε.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου και της δημοσιογραφίας, πέθανε ο Σταύρος Πετρακόπουλος

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας