Ξεκινά από σήμερα Σάββατο, η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, με φόντο την επιστροφή στην κανονικότητα και την άρση των περιορισμών που όπως προαννείγγηλε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, θα έχει πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Μαρτίου.

Μετά από τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων την Τετάρτη, οι ειδικοί επεξεργάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα και αποφάσισαν να εισηγηθούν αλλαγές που θα αφορούν στην όρθια διασκέδαση, τα γήπεδα και την πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών, οι οποίες και έγιναν δεκτές από την κυβέρνηση.

Τι αλλάζει από το Σάββατο 18/02

Επιτρέπεται από σήμερα η παρουσία ορθίων στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης , όπου θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση μόνο όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. 

Θετικά είναι τα νέα και για τους φιλάθλους καθώς η πληρότητα στα γήπεδα αυξάνεται από το 10% στο 50%.

Παράλληλα, η Επιτροπή άναψε το «πράσινο φως» και για την έναρξη των σχολικών εκδρομών, ενώ επίσης αποφασίστηκε εφαρμογή της τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Επισημαίνεται πως για μια ακόμα χρονιά θα απαγορεύονται τα καρναβάλια, ωστόσο ελεγχόμενες εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους θα επιτραπούν.

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση

Την ίδια ώρα, η πανδημία στη χώρα μας φαίνεται πως έχει μπει σε μια σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων με βάση τη χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ έπεσε στους 470, όταν την προηγούμενη εβδομάδα ξεπερνούσε τους 500.

Τα κρούσματα παραμένουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα (18.605 ανακοίνθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ) ,με τον δείκτη αυτό ωστόσο να παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης σε καθημερινό επίπεδο.

Ο «σκληρός» δείκτης που εξακολουθεί να προβληματίζει είναι αυτός των θανάτων μετά και τους 80 ασθενείς που κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γερμανία: Σε ψυχιατρικό ίδρυμα οδηγήθηκε ο ύποπτος για τον εμπρησμό στη «Φωλιά του Αετού», του Χίτλερ

Εξάρχεια: Διακοπή κυκλοφορίας σε Ιπποκράτους και Σόλωνος λόγω ελέγχου για ύποπτη βαλίτσα

Γαλλία: Ξεκίνησε η κεντρική πορεία στο Παρίσι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Δακρυγόνα και κανόνια νερού σε διαδηλωτές

Μερτς: «Τεράστια απειλή» για τη Γερμανία η Ρωσία - Προειδοποιεί για προσπάθειες αποσταθεροποίησης

Pizza Fan: Τα χρήματα σε σακουλάκια στο σπίτι του «υπαρχηγού» και οι διάλογοι-φωτιά

Μία ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής

Ιορδανία: Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά το μακελειό σε ελληνορθόδοξη εκκλησία - Στους 8 οι νέκροί

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες