Η Εθνική πόλο νεανίδων νίκησε την Αυστραλία 7-3 στον «μικρό» τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ολοκληρώνοντας την εντυπωσιακή πορεία της.

Η Εθνική κρατούσε τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα. Όμως, μία εκπληκτική τρίτη περίοδος και ένα επιμέρους σκορ 3-0 της έδωσε τη διαφορά. Η ελληνική ομάδα ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού

Πρώτη σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν η Μυριακεφαλιτάκη με πέντε τέρματα.


Οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 3-0, 1-1

Ελλάδα (Κώστας Δήμου): Αρχοντάκη, Φουντωτού, Νίνου Π., Λούδη 1, Κανετίδου, Γιαννοπούλου, Νίνου Ειρ., Μυριοκεφαλιτάκη 5, Κατσίμπρη, Δούλη 1, Κοντονή, Μπιτσάκου, Γιαννακέα


Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Δήμου, τόνισε πως: «Είμαστε χαρούμενοι για την ομάδα μας και για το ελληνικό πόλο που σήμερα το βράδυ γιορτάζει για την μοναδική επιτυχία της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων.

Όταν ήρθαμε στο Βελιγράδι ήμασταν όλοι προβληματισμένοι και ίσως πολλοί από μας να μην περιμέναμε ότι θα φτάσουμε μέχρι το μετάλλιο. Όμως, κάναμε μερικά εξαιρετικά παιχνίδια, όπως αυτό απέναντι στη Ρωσία και όλοι άρχισαν να μας υπολογίζουν. Στον ημιτελικό με την Ισπανία παίξαμε, επίσης, εξαιρετικά για τρεις περιόδους, αλλά στο τέλος υποταχθήκαμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα σήμερα στον κόσμο, την Ισπανία, που νικά τους πάντες με χαρακτηριστική άνεση.

Έχω πει ότι "τρώγοντας έρχεται η όρεξη". Αν κερδίζαμε την Ισπανία θα ήμασταν εμείς σήμερα οι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube