Με το θέμα του ρατσισμού να βρίσκεται εκ νέου στο προσκήνιο σε όλο τον κόσμο, ο Λιούις Χάμιλτον αποκάλυψε ότι είχε λάβει προειδοποίηση για πιθανές συνέπειες, όταν είχε αποφασίσει να χρησιμοποιήσει κράνος που έκανε αναφορά στον Κόλιν Κέπερνικ στο Γκραν Πρι των ΗΠΑ το 2016, ακολουθώντας την οργή που είχε προκαλέσει ο παίκτης του NFL όταν πήρε θέση για τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά των αφροαμερικανών.

Η προειδοποίηση ήρθε από υψηλόβαθμο Αμερικάνο και ο 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αποφάσισε να μη προχωρήσει σε χρήση του κράνους, που είχε την υποστήριξη του ίδιου του Κέπερνικ, ο οποίος λίγο καιρό πριν είχε γονατίσει στο άκουσμα του εθνικού ήμνου των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας για τον ρατσισμό που υπάρχει στην Αμερική.

Ο Βρετανός είπε αναλυτικά: «Με ενημέρωσαν από έξω, κάποιος που είνα ψηλά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι δεν ήταν η ώρα να το κάνω. Θα υπήρχαν πιθανές συνέπειες για μένα, γι αυτό με προειδοποίησαν να μη το κάνω. Ακόμα έχω το κράνος που έφτιαξα για τον Κόλιν. Μίλησα μαζί του και ήταν πολύ υποστηρικτικός. Είμαι ευγνώμων που μπόρεσα να γονατίσω το προηγούμενο σαββατοκύριακο, και που μπόρεσα να συνεχίσω το μεγάλο κίνημα που αυτός άρχισε και τόσοι πολλοί συνεχίζουν σήμερα».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Μαζαράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube