Η Mercedes έκανε τις αναβαθμίσεις της για το Grand Prix της Βαρκελώνης, με τα αποτελέσματα να είναι φανερά από την πρώτη μέρα κιόλας, καθώς στην δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών, Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ ολοκλήρωσαν στις θέσεις 2-3.

Ο Βρετανός επτά φορές πρωταθλητής, μετά το τέλος του FP2 δήλωσε:

«Είμαι πολύ αισιόδοξος τώρα. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη βελτίωση και την πρόοδό μας και θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους πίσω στο εργοστάσιο που δεν εγκατέλειψαν τη μάχη και συνέχιζαν να πιέζουν στην εξέλιξη. Δεν είμαστε οι ταχύτεροι ακόμα, αλλά πιστεύω είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι η πρώτη φορά φέτος που στη μεγάλη ευθεία δεν είχαμε καθόλου porpoising. Έχουμε ακόμα λίγες αναπηδήσεις σε κάποια σημεία, αλλά η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Είναι ακόμα δύσκολο στην οδήγηση αλλά βελτιωμένο σε σχέση με πριν. Πιστεύω πως μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο».

Ενώ στο ίδιο κύμα δηλώσεων κινήθηκε και ο Τζόρτζ Ράσελ:

«Το μονοθέσιο ανταποκρίνεται πολύ διαφορετικά. Είμαστε σε μία πολύ καλή θέση, έχουμε όμως μπροστά μας ορισμένους περιορισμούς. Έχουμε λίγο porpoising σε κάποια σημεία, αλλά δεν νομίζω να τα λύσουμε αυτό το τριήμερο».


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube