Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσαν τα Χανιά την παρθενική τους παρουσία στην Ευρώπη, κατακτώντας την 5η θέση στο Conference Cup πόλο γυναικών, μετά τη σαρωτική νίκη με 18-12 απέναντι στη Μλάντοστ.

Η ομάδα του Σεμπαστιάν Λειψάκη επιβεβαίωσε την αγωνιστική της πρόοδο και την ποιότητά της, κλείνοντας το Final-8 της Νέας Σμύρνης με τον πιο πειστικό τρόπο, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις στην πρώτη της διεθνή εμπειρία.

Παρά το γεγονός ότι η τετράδα δεν επετεύχθη, η συνολική παρουσία της ομάδας αφήνει μόνο θετικά πρόσημα. Η εμπειρία, οι νίκες και η εικόνα στο νερό δείχνουν ότι τα Χανιά έχουν τις βάσεις για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Κυρίαρχα από το ξεκίνημα
Τα Χανιά μπήκαν δυναμικά στον αγώνα και επέβαλαν από νωρίς τον ρυθμό τους, παίρνοντας προβάδισμα 3-0, με την Κική Στρατηδάκη να αποτελεί σημείο αναφοράς στην επίθεση. Η ελληνική ομάδα διατήρησε τον έλεγχο και στο δεύτερο οκτάλεπτο, φτάνοντας στο 9-4 του ημιχρόνου, με τη Μλάντοστ να δυσκολεύεται να ακολουθήσει.

Στην επανάληψη, ο ΝΟ Χανίων συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, «εκτοξεύοντας» τη διαφορά ακόμη και στο +9 (15-6), μετατρέποντας το παιχνίδι σε τυπική διαδικασία πριν από το φινάλε.

Πρωταγωνίστρια η Στρατηδάκη
Κορυφαία για την ελληνική ομάδα ήταν η Κική Στρατηδάκη, που σημείωσε έξι τέρματα και οδήγησε επιθετικά την ομάδα της, επιβεβαιώνοντας τον καθοριστικό της ρόλο.

Το τελικό 18-12 ήρθε να «σφραγίσει» μια εξαιρετική πορεία για τα Χανιά, που όχι μόνο στάθηκαν ανταγωνιστικά, αλλά κατάφεραν να μπουν στην πρώτη πεντάδα ενός ευρωπαϊκού θεσμού.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 6-4, 6-2, 3-6

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube