Την απευθείας πρόκριση στους «16» του Basketball Champions League θα επιδιώξει ο ΠΑΟΚ, στο ουδέτερο Βελιγράδι.

Ο «δικέφαλος του βορρά» αντιμετωπίζει τη Χάποελ Ιερουσαλήμ (13/12, 19:30, www.sportfm.gr, Cosmote Sport 4), στην κεκλεισμένων των θυρών «Χάλα Πιονίρ», για την 5η αγωνιστική του 7ου ομίλου του BCL. Στο 3-1 είναι το ρεκόρ των δύο ομάδων, με το σύνολο του Φώτη Τακιανού να έχει το +2 (79-77) της νίκης στην Πυλαία, στον πρώτο γύρο.

Την προηγούμενη αγωνιστική, η Χάποελ πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Γαλατασαράι, την οποία νίκησε 85-70. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα της Ιερουσαλήμ, καθώς στα δύο επόμενα παιχνίδια της που ήταν για το πρωτάθλημα Ισραήλ, μέτρησε ισάριθμες ήττες. Η πρώτη ήταν από τη Μακάμπι Ραμάτ Γκαν με σκορ 79-73 και ακολούθησε η συντριβή από τη Χάποελ Αφούλα με το βαρύ 105-65.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έρχεται από μία ανταγωνιστική εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR, στο ΟΑΚΑ, για τη Stoiximan Basket League. Ο «δικέφαλος του βορρά» έμεινε κοντά στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αλλά στο τέλος γνώρισε την ήττα 97-85. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρέμεινε στην Αθήνα για προπονήσεις και εκεί ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το Βελιγράδι. Ερωτηματικό είναι Άντριου Χάρισον, ενώ εκτός με ίωση είναι ο Νίκος Αρσενόπουλος.

Τα σενάρια στον όμιλο του ΠΑΟΚ:

* Ο ΠΑΟΚ θα εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου με νίκη κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

* Η Χάποελ Ιερουσαλήμ θα εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου εάν νικήσει τον ΠΑΟΚ με πάνω από 3 πόντους. Εάν νικήσει με 1 ή 2 πόντους, τότε η πρωτιά θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική.

* Η Γαλατασαράι θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα Play-In με νίκη επί της Μπενφίκα.

* Η Μπενφίκα θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα Play-In εάν νικήσει τη Γαλατασαράι με 21 πόντους και πάνω. Εάν η Μπενφίκα νικήσει τη Γαλατά μέχρι 20 πόντους, τότε η θέση για τα Play-In θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.