Ονειρικό ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα για τη Χάποελ Τελ Αβίβ!

Στην παρθενική συμμετοχή της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έπαιξε εκπληκτικό και άκρως επιθετικό μπάσκετ καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 103-87 της Μπαρτσελόνα στη Σόφια της Βουλγαρίας και την «Arena 8888»!

Σουτάρωντας με εξαιρετικά ποσοστά, τόσο στο δίποντο (61%), όσο και πίσω από τα 6,75μ. (54,2%), οι Ισραηλινοί πανηγύρισαν δίκαια τα ροζ φύλλο αγώνα και ξεκίνησαν ιδανικά το ταξίδι τους στην Ευρωλίγκα!

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές που είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Μπλάκενεϊ με 20 πόντους (11/11β.), με τους Οτούρου (18π., 4ρ.) και Μίτσιτς (18π., 3ρ., 2ασ.) να προσθέτουν πολύτιμες λύσεις. Για τους «μπλαουγκράνα», που την ερχόμενη Παρασκευή, θυμίζουμε, θα παίξουν στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό, πήγε στράφι η τρομερή εμφάνιση του Κλάιμπερν με 23 πόντους και 7 ριμπάουντ, με τους Πάντερ και Βέσελι να ακολουθούν με 13 πόντους.

Το ματς:



Παρά την κρύα ατμόσφαιρα που επικρατούσε στις εξέδρες της «Arena 8888», μέσα στο παρκέ οι δύο ομάδες «ζεστάθηκαν» από νωρίς, δίνοντας έμφαση στο γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ! Αρκετά ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, με τον Βασίλιε Μίτσιτς να βάζει τη Χάποελ Τελ Αβίβ σε θέση οδηγού στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα της περιόδου, την ώρα όπου ο Κλάιμπερν με προσωπικές ενέργειες κρατούσε κοντά την Μπαρτσελόνα (21-17). Με τον Λαρποβίτολα να πετυχαίνει έξι σερί πόντους, οι «μπλαουγκράνα» ισοφάρισαν σε 23-23 στο 9', προτού οι Μπλάκενεϊ και Μπριθουέλα «ανταλλάξουν» τρίποντα στο φινάλε για το 26-26 της περιόδου.




«Χτυπώντας» στην ισπανική ρακέτα, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έτρεξε ένα γρήγορο 9-0 σερί στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, πηγαίνοντας για πρώτη φορά στο +9 (35-26). Χάρη στην πολυφωνία της στην επίθεση, αλλά και των υψηλών ποσοστών στο δίποντο, η Χάποελ κατάφερε να διατηρήσει μια καλή διαφορά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 51-45 και ενώ ο Κλάιμπερν έκλεισε το ημίχρονο με 14 πόντους για τους φιλοξενούμενους!



Οι Ισραηλινοί μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα στην τρίτη περίοδο, εκεί όπου βελτίωσαν ακόμη περισσότερο τα ποσοστά τους στα σουτ εντός πεδιάς. Χαρακτηριστικό της κυριαρχία της στο εμπρός μέρος του παρκέ ήταν πως η επιθετική «μηχανή» της Χάποελ σταμάτησε στους 31 πόντους (!), με την τριάδα των Μίτσιτς, Οτούρου και Μπλάκενεϊ να κάνουν ό,τι θέλουν την άμυνα των Καταλανών. Κάπως έτσι, η περίοδος έκλεισε στο +12 και το 82-70.



Η Χάποελ δεν έριξε ποτέ «στροφές» συνεχίζοντας να βρίσκει σκορ από πολλούς παίκτες, αγγίζοντας στα μέσα της τέταρτης περιόδου ακόμα και την 20άρα, αφού έφτασε μέχρι και το +17 (96-79), παίρνοντας τελικώς το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 103-87.

Τα δεκάλεπτα: 26-26, 51-45, 82-70, 103-87.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Παίκτες και κόσμος σαν ένα»: Η ερυθρόλευκη καλημέρα με τους πανηγυρισμούς από τη Σόφια

Οι πιο πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα playoffs-Πόσες οι πιθανότητες να πέσει με Παναθηναϊκό

Τι λέει ο αλγόριθμος: Οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού για την εξάδα μετά την ήττα στη Βαλένθια

Της την… έπεσε; Ο Πέσιτς ζήτησε on air το τηλέφωνο Ιταλίδας ρεπόρτερ

Χεζόνια: «Είδα πολλές άδειες θέσεις με Ολυμπιακό και Φενέρ…»

Euroleague: Ολοκληρώνεται με κρίσιμες μάχες η προτελευταία αγωνιστική

Φαλ: «Δεν είναι δουλειά μου να ανησυχώ για τον ανταγωνισμό - Πρέπει απλώς να είμαι έτοιμος»

Mαρτίνεθ: «Για εμάς τα playoffs είναι σαν τη σκοτεινή πλευρά της σελήνης - Ούτε εμείς θέλουμε τον Παναθηναϊκό»

Σερέλης: «Με τέτοια εμφάνιση δεν μπορείς να νικήσεις τη Βαλένθια - Δίκαια κέρδισε το παιχνίδι»

Δεν μπόρεσε να ακολουθήσει: Τα highlights της ήττας του Παναθηναϊκού από την «καυτή» Βαλένθια