«Προχωράμε σταδιακά στην επαναλειτουργία των δραστηριοτήτων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης, Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή (07/05) ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.

Δήλωσε, συγκεκριμένα, ότι από αύριο (08/05) μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο και πρόσθεσε αναλυτικά:

- Aπό 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
- Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
- Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
- Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.
- Άνοιγμα μουσείων στις 14/05 βάσει υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου
- Θερινά σινεμά - Κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους στις 21/05/2021 με ποσοστό 75%
- Ζωντανό θέαμα - ακρόαμα σε υπαίθριους χώρους στις 28/05/2021. Αφορά μόνο καθήμενους, όχι ορθίους με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία. Η πιθανότητα αύξησης της πληρότητας στο 75% θα επανεξεταστεί σε συνάρτηση με την συνεχή διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού
- Λειτουργία ωδείων με αναλογία 1:1 από 17/05

Παράλληλα, επεσήμανε πως από αύριο τίθεται σε lockdown η περιοχή Καστανιων του δήμου Ορεστιάδας και πως είναι ανησυχητική η κατάσταση σε Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αιτωλικό και Κάλυμνο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube