Τα νησιά Μύκονος και Ίος, που έχουν τεθεί από την επιτροπή σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης, είναι ένα βήμα πριν από τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας, όπως συνέβη πριν 15 μέρες εκ νέου στη Μύκονο, ξεκαθάρισε την Πέμπτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

"Ζητούμε από τις τοπικές αρχές, τους επισκέπτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες λειτουργίας ειδικά στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού. Οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν και με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών" υπογράμμισε.  

Ανησυχία προκαλεί και η επιδημιολογική εικόνα για Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη Πάρο και Ρόδου με έντονη αύξηση επιδημιολογικού φορτίου με σταθερά αυξητικές τάσεις ειδικά το τελευταίο δεκαήμερο. Προειδοποίηση για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας. 

"Απαιτεί προσοχή ο ιός, ακόμα βρίσκεται ανάμεσα μας πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είναι η πρώτη γραμμή προστασίας" υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός: 

Οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Φλώρινας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μεσσηνίας και Τήνου ανεβαίνουν επίπεδο, "πορτοκαλί", δηλαδή το επίπεδο 3. Οι δήμοι Σπετσών, Παξών, Χίου ανεβαίνουν επίσης στο επίπεδο 3. 

Οι περιφερειακές ενότητες Καστοριάς, Άρτας, Ξάνθης ανεβαίνουν στο "κίτρινο" επίπεδο 2. 


Οι Δήμοι Αγκιστριου, Λήμνου, Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Μέγιστης, Πάτμου και Σύμης ανεβαίνουν στο επίπεδο 2. 

Οι Δήμοι Λερού, Μήλου, Σίφνου πέφτουν στο επίπεδο 2. Οι περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών πέφτουν στο επίπεδο 2. 

Οι Δήμοι Αλοννήσου Κιμώλου, Λειψών και Σκύρου πέφτουν στο "πράσινο", επίπεδο 1. 

 


Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πέντε Έλληνες πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά AI – Καραμπίνης (Endeavor): «Μας έχουν αφήσει άφωνους»

Πυροβολισμοί κοντά σε πανεπιστημιούπολη στη Φλόριντα – 12 τραυματίες, ανάμεσά τους έξι ανήλικοι

Προαστιακός και ΗΣΑΠ: Αλλάζουν όψη δεκάδες σταθμοί – Πού γίνονται έργα και τι προβλέπεται

Εξάρχεια: Επεισόδια με φωτιές σε κάδους και πέτρες κατά πυροσβεστών – Επέμβαση της αστυνομίας και δύο συλλήψεις

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Ζακύνθου

Εκλογές στη Βραζιλία: Οριακή νίκη για Μπολσονάρου με 50,5% έναντι του Λούλα δίνουν τα προγνωστικά

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία την Αττική

Γερμανία: Σε ψυχιατρικό ίδρυμα οδηγήθηκε ο ύποπτος για τον εμπρησμό στη «Φωλιά του Αετού», του Χίτλερ

Εξάρχεια: Διακοπή κυκλοφορίας σε Ιπποκράτους και Σόλωνος λόγω ελέγχου για ύποπτη βαλίτσα

Γαλλία: Ξεκίνησε η κεντρική πορεία στο Παρίσι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Δακρυγόνα και κανόνια νερού σε διαδηλωτές