Σε λοκντάουν (επίπεδο 4) τίθεται επισήμως η Καστοριά όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά τη σύσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Τα μέτρα θα εφαρμοστούν από την Παρασκευή στις 6 το πρωί. 

Παράλληλα, σε «πορτοκαλί» (επίπεδο 3 συναγερμού) ανεβαίνουν από την Πέμπτη Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Σέρρες και Βοιωτία όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Σε ό,τι αφορά τα Ιωάννινα σε τρεις ημέρες θα υπάρξει επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας. 

«Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε στην Καστοριά, με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις δημάρχους της περιοχής.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ άσχημα», σχολίασε το πρωί στον ΣΚΑΪ για τη Θεσσαλονίκη ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. «Αν τώρα δεν πάρουμε μέτρα και δεν κάνουμε πιστή εφαρμογή και τήρηση, θα χρειαστούν νέα μέτρα, τα οποία θα είναι δύσκολα να τα διαχειριστεί η οικονομία», τόνισε ο περιφερειάρχης και προσέθεσε ότι «θα πάμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και θα μπούμε σε lockdown. Αυτό αφορά κυρίως τη Θεσσαλονίκη». 

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Marfin: Ένταλμα για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή για τους συλληφθέντες

Άγρια συμπλοκή στη Θεσσαλονίκη: Δύο τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι

Ισπανία: Εθνική μάχη με τις φλόγες – Τουλάχιστον 12 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι

Συνδικαλιστής καταδικάσθηκε για σεξουαλική κακοποίηση αεροσυνοδού στην Ιταλία

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για βασανισμό αδέσποτων σε κτηνίατρο που έκανε παράνομα χειρουργεία

Έκρηξη βυτιοφόρου στον Ασπρόπυργο: Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες

Πυρκαγιά σε αγροτoδασική έκταση στις Σέρρες - Εκκενώνεται η Οινούσσα

Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται έγκλημα – αφαίρεση ζωής, χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»

Το παρασκήνιο πίσω από τις συλλήψεις για τη Marfin - Το ανώνυμο email και τα στοιχεία που μπήκαν στο μικροσκόπιο

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin - Ένταλμα σύλληψης και για μια γυναίκα