«Η κυβέρνηση κορόιδεψε τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ, τούς είπε για μονιμοποίηση παρά τις προβλέψεις του Συντάγματος, και τώρα κατηγορεί τη ΝΔ ότι προκαλεί την απεργία... Είναι κυβέρνηση σε ζάλη» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Η ΝΔ δεν παρώθησε κανέναν σε απεργία… Μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με την ΠΟΕ-ΟΤΑ οι συνδικαλιστές αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων με «λευκό» της ΔΑΚΕ. Η ΔΑΚΕ έχει απόλυτη αυτονομία, και εγώ έχω δεχθεί επιθέσεις από τη ΔΑΚΕ, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Όπως ανέφερε, η κυβερνητική τροπολογία για τους συμβασιούχους δεν είναι ικανοποιητική. «Να εφαρμοστεί η επιταγή του Συντάγματος να τελειώνουν οι συμβάσεις και κάθε 8μηνο να έρχονται άλλοι συμβασιούχοι και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη πρέπει να δοθεί σε μονιμότερη βάση η δυνατότητα στους δήμους να κάνουν ό,τι θέλουν οι ίδιοι με τους συμβασιούχους. «Το ζήτημα είναι ποια γάτα πιάνει ποντίκια όχι αν είναι μαύρη ή όχι… Έχει πρόβλημα και με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους;» διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για τον Πάνο Σκουρλέτη που έχει τεθεί κατά των ιδιωτών στην καθαριότητα.

Για την επικοινωνία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον Μάκη Γιαννουσάκη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διερωτήθηκε: «αυτός είναι σύγχρονος τρόπος διακυβέρνησης;». «Να γενικευτεί ως πρακτική στην Ευρώπη η επικοινωνία υπουργών με κρατουμένους» σχολίασε δηκτικά. Επίσης, διερωτήθηκε γιατί επί 2,5 χρόνια η κυβέρνηση δεν έκανε κάτι για το Noor 1 και γιατί πανηγύριζε όταν ο κ. Μαρινάκης αναδείχθηκε υπερθεματιστής στο διαγωνισμό για τα κανάλια.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Λειψυδρία: Πού βρισκόμαστε σήμερα - Πώς προετοιμάζεται η ΕΥΔΑΠ για το επόμενο κρίσιμο διάστημα

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη υπεύθυνη καταστήματος

Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα, ανοίγουν τα διόδια για τις γιορτές - Νέα σύσκεψη σήμερα

Κηφισιά: Χειροπέδες σε δύο άτομα για ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ - Έχουν συλληφθεί στο παρελθόν 19 φορές

Σκύρος: Μπλακ αουτ σε δεξαμενόπλοιο με 28μελές πλήρωμα - Πλέει ακυβέρνητο

«Καμπανάκι» για έξαρση της γρίπης κατά τις γιορτές: Ποιοι κινδυνεύουν και πώς προστατευόμαστε

Μητσοτάκης σε αγρότες: «Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογο»

Σχηματίζεται δικογραφία για το άνοιγμα των διοδίων στον Ευαγγελισμό από τους αγρότες

Επιχείρηση διάσωσης άνδρα στον Όλυμπο κοντά στο καταφυγίο Πετροστρούγκα

Τσιάρας: Μπορούμε να βρούμε τον δρόμο της συνεννόησης με τους αγρότες