«Μια ζαριά ποτέ δεν θα καταργήσει το τυχαίο». Το ιδιόχειρο χειρόγραφο του ποιήματος του Στεφάν Μαλλαρμέ πωλήθηκε αντί 963.000 ευρώ χθες βράδυ κατά τη διάρκεια δημοπρασίας της βιβλιοθήκης του γάλλου ποιητή από τον οίκο Σόθμπις στο Παρίσι.

Το χειρόγραφο, η αξία του οποίου κυμαινόταν μεταξύ 500.000 και 800.000 ευρώ σύμφωνα με τους εκτιμητές, συντάχθηκε από τον Μαλλαρμέ (1842-1898) στις αρχές του 1897 ενόψει μιας έντυπης έκδοσης που είχε προτείνει ο έμπορος τέχνης και εκδότης Αμπρουάζ Βολάρ.

Συνολικά, οι πωλήσεις από τη δημοπρασία ανήλθαν σε 4,6 εκατομμύρια ευρώ, από 1,9 έως 2,8 εκατομμύρια ευρώ που υπολόγιζε ο οίκος Σόθμπις, και πωλήθηκε το 89% των αντικειμένων της βιβλιοθήκης.

Άλλο σημαντικό κομμάτι του πλειστηριασμού, ένα αντίτυπο του «Fleurs du Μal» (Άνθη του Κακού) του Σαρλ Μποντλέρ που περιλαμβάνει έξι λογοκριμένα ποιήματα που ο 19χρονος τότε Μαλλαρμέ είχε αντιγράψει στο τέλος του βιβλίου πωλήθηκε αντί 363.000 ευρώ, ποσό τριπλάσιο από την κατ' εκτίμηση αξία του που κυμαινόταν από 80.000 έως 120.000 ευρώ. Το αντίτυπο αυτό, όπως και το χειρόγραφο «Μια ζαριά ποτέ δεν θα καταργήσει το τυχαίο» αγοράστηκαν από τον γάλλο συλλέκτη Μαρσέλ Μπριάν.

Πηγή: Newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου και της δημοσιογραφίας, πέθανε ο Σταύρος Πετρακόπουλος

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας