Την επιθυμία του να είχε υπό τις οδηγίες του στη Λας Πάλμας τους Λιβάγια και Αραούχο επανέλαβε για ακόμα μία φορά ο Πάκο Χέμεθ.

O Ισπανός τεχνικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική Canarias en Hora εξέφρασε την άποψή πως θα ήθελε να έχει στη διάθεσή του τη φετινή σεζόν τους δύο επιθετικούς της Ένωσης, καθώς θεωρεί πως θα του έδιναν σημαντικές επιθετικές λύσεις.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του δόθηκε η επιλογή επιστροφής του Αραούχο, ωστόσο η εισήγησή του ήταν αρνητική καθώς αναζητούσε ένα διαφορετικό στιλ παίκτη εκείνη την περίοδο.

Τέλος αναφέρθηκε και στην απόκτηση του Εμενίκε για τον οποίο ξεκαθάρισε πως δεν ευθύνεται για την έλευσή του, ενώ τον χαρακτήρισε μία κακή επιλογή καθώς στην κατάσταση που βρίσκεται δεν μπορεί να δώσει λύσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν είχε τη δυνατότητα επιστροφής του Αραούχο: «Δεν έφερα τον Αραούχο το χειμώνα γιατί πίστευα ότι θα έρχονταν άλλοι ποδοσφαιριστές. Δεν πίστευα πως ο Αραούχο ήταν ένας ποδοσφαιριστής που χρειαζόμασταν τότε, αλλά αν μπορούσα να τον φέρω τώρα, δεν θα υπήρχε καμία αμφιβολία πως θα το έκανα. Είχαμε τον Ρεμί και τον Τανάν και πίστευα πως μπορούσαμε να φέρουμε διαφορετικού τύπου παίκτη. Αυτός τελικά δεν ήρθε όπως και ο Αραούχο. Έτσι μείναμε χωρίς επιλογές».

Για το αν μπορούσε να επιστρέψει ο Λιβάγια: «Ο Λιβάια συγκεκριμένα είναι ένας ποδοσφαιριστής που μου αρέσει. Δεν μου προτάθηκε. Ο μόνος ποδοσφαιριστής που ανήκει στη Λας Πάλμας και μου έδωσαν τη δυνατότητα να έρθει ήταν ο Αραούχο. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου υπήρχε η δυνατότητα να έρθει ο Λιβάια, τότε αυτή τη στιγμή θα βρισκόταν εδώ. Ποτέ δεν έπεσε στο τραπέζι η πιθανότητα να επιστρέψει ο Λιβάια. Χρειαζόμασταν έναν επιθετικό και θα ήταν εδώ. Γιατί να ψάξουμε σε άλλη θέση».

Για τον Εμενίκε: «Φέραμε τον Εμενίκε, ο οποίος είναι ένας παίκτης που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Αυτό μας υποχρέωσε να μείνουμε χωρίς επιθετικό για να ανταγωνιστεί τον Καλέρι. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανταγωνισμός καθώς φέραμε τον Εξπόσιτο. Είμαι υπεύθυνος για τους παίκτες για τους οποίους έδωσαν την έγκριση προκειμένου να έρθουν, και δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη για εκείνους που δεν αποτελούν εισήγησή μου. Θα μου άρεσε να δω τον Εμενίκε γιατί είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής, όμως έχει έρθει σε μία κατάσταση που δεν του επιτρέπει να αγωνίζεται και δεν μπορεί να μας προσφέρει πράγματα».


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube