Η ΑΕΚ έχει μπροστά της τη μεγάλη πρόκληση των προημιτελικών του Conference League κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο και στην Ισπανία αν ένας άνθρωπος ξέρει καλά την Ένωση, τότε αυτός είναι ο Μανόλο Χιμένεθ.
Ο αγαπητός σε όλο τον κόσμο του «δικεφάλου» 62χρονος τεχνικός (μέτρησε τέσσερις θητείες στην Ένωση κατακτώντας το πρωτάθλημα του 2018 και το κύπελλο του 2011) αποθέωσε την ποιότητα των «κιτρινόμαυρων», αναλύοντας τα δυνατά τους σημεία ενώ... προειδοποίησε και για την έδρα τους στη Νέα Φιλαδέλφεια ενόψει της ρεβάνς.
«Η ΑΕΚ είναι ίσως η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, όσον αφορά τα αθλητικά επιτεύγματα. Δεν φείδονται μεταγραφών και πληρώνουν απίστευτους μισθούς, Είναι μια ομάδα που προσπαθεί να συνδέεται πολύ μέσα από τον άξονα. Το γήπεδό τους είναι καζάνι. Η Ράγιο θα πρέπει να αποφύγει να παίξει από τη μεσαία γραμμή», ενώ στη συνέχεια αναγνώρισε την πορεία της ομάδας της Μαδρίτης:
«Η Ράγιο κάνει μια εξαιρετική σεζόν, είναι πολύ αξιέπαινη. Είναι ισχυρή και επικίνδυνη εντός έδρας», πρόσθεσε ο Χιμένεθ που μίλησε και για τη σημασία της ανάλυσης στο σύγχρονο ποδόσφαιρο: «Έχουμε τόση πληροφορία που φαίνεται πως γνωρίζουμε τέλεια τους αντιπάλους μας. Ωστόσο η ποιότητα των παικτών κάνει στο τέλος τη διαφορά».
Τέλος, όσο για τα σενάρια επιστροφής του στη Σεβίλλη, απάντησε λιτά: «Φήμες, φήμες».