Την τεράστια επιρροή που έχει σε όλο το NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποδείχθηκε και από τα λόγια του Φρεντ Χόιμπεργκ.

Ο προπονητής των Σικάγο Μπουλς ρωτήθηκε ενόψει της αναμέτρησης των «ταύρων» με τους Καβαλίερς, για το πόσο έχει επηρεάσει ο Λεμπρόν Τζέιμς το NBA με τον τρόπο που αγωνίζεται και ο νεαρός τεχνικός, αφού αποθέωσε τον MVP των περσινών τελικών, ανέφερε και το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Θεωρώ ότι ο Λεμπρόν έχει μεγάλη επιρροή. Έπαιξα αντίπαλός του στα πρώτα στάδια της καριέρας του και το καταλάβαινες από την πρώτη στιγμή που πάτησε το παρκέ πόσο ξεχωριστός θα γινόταν.

Έπαιρνε αρκετά την μπάλα για τα δεδομένα ενός rookie που ερχόταν κατευθείαν από το Λύκειο και πρόσθετε πράγματα στο παιχνίδι του με την πάροδο των χρόνων. Βλέπεις τη Λίγκα και οι ψηλοί παίκτες είναι το πιο δύσκολο να τους μαρκάρεις. Βλέπεις τον Ντρέιμοντ Γκριν, τον Μαρκ Γκασόλ, τον Γιόκιτς από το Ντένβερ τον Γιάννη στο Μιλγουόκι.

Αυτοί οι ψηλοί μπορούν να οργανώσουν και να κρατούν στο παιχνίδι όλους τους σουτέρ και είναι εξαιρετικό δύσκολο να τους μαρκάρεις», είπε μεταξύ άλλων ο Φρεντ Χόιμπεργκ, χρησιμοποιώντας και εκείνος το όνομα του Αντετοκούνμπο, παρά το γεγονός ότι ρωτήθηκε για τον Λεμπρόν Τζέιμς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube