Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, οι Ατλάντα Χοκς επικράτησαν των Ντιτρόιτ Πίστονς με 130-129 στην παράταση, βάζοντας τέλος στο νικηφόρο σερί της πρωτοπόρου της Ανατολής και επιβεβαιώνοντας τη δική τους εκρηκτική φόρμα.

Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, σημειώνοντας 27 πόντους και πετυχαίνοντας την καθοριστική φάση στην παράταση με τρίποντο και φάουλ, που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της Ατλάντα.

Μάλιστα, είχε ήδη σκοράρει τους τελευταίους 11 πόντους της ομάδας του στην κανονική διάρκεια, κρατώντας τους Χοκς «ζωντανούς» σε ένα ματς που έμοιαζε να χάνεται.

Οι Χοκς κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας ακόμη και στο +21, όμως οι Πίστονς αντέδρασαν εντυπωσιακά. Με ένα σερί 16-0 στην τρίτη περίοδο, έφεραν το παιχνίδι στα ίσα και το μετέτρεψαν σε πραγματικό ντέρμπι.

Το φινάλε της κανονικής διάρκειας ήταν δραματικό, με το Ντιτρόιτ να επιστρέφει εκ νέου και να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση.



Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι Χοκς είχαν περισσότερες λύσεις και ψυχραιμία. Παρά τις ευκαιρίες των Πίστονς για τη νίκη, ο Τομπάιας Χάρις αστόχησε στο κρίσιμο σουτ, ενώ και η δεύτερη προσπάθεια του Ντούρεν δεν βρήκε στόχο.

Ο Τζέιλεν Τζόνσον πρόσθεσε επίσης 27 πόντους, με 12 ασίστ και 8 ριμπάουντ, σε μία γεμάτη εμφάνιση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο NBA

Πίστονς-Χοκς 129-130 (παράταση)

Πέισερς-Λέικερς 130-137

Σίξερς-Μπουλς 157-137

Σέλτικς-Θάντερ 119-109

Καβαλίερς-Χιτ 103-120

Γκρίζλις-Σπερς 98-123

Τζαζ-Γουίζαρντς 110-133

Τίμπεργουλβς-Ρόκετς 110-108

Νάγκετς-Μάβερικς 142-135

Γουόριορς-Νετς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube