Η Θεσσαλονίκη θρηνεί ακόμα τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, αλλά κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι. Είναι νεαροί που έχουν πάρει μέρος σε συμπλοκές που θα μπορούσαν να στοιχίσουν και τη δική τους ζωή.

Άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως «οπαδοί» και πιστεύουν ότι με τα επεισόδια και τα μαχαιρώματα… κερδίζουν πόντους. «Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά ακόμα κι αν μπούμε φυλακή» λέει χαρακτηριστικά ο ένας εκ των δύο.

Συμπλοκές, ραντεβού θανάτου, επιθέσεις σε τυχαία άτομα στον δρόμο και όλα αυτά για το έμβλημα μιας ομάδας. Δύο φανατικοί οπαδοί μιλούν αποκλειστικά στην κάμερα της ΕΡΤ3 για τον τρόπο δράσης τους. Επιθέσεις με στόχο μόνο τον ξυλοδαρμό, συμπλοκές τυχαίες ή μετά από ραντεβού από άτομα που φορούν ρούχα με σύμβολα άλλης ομάδας.

Πρακτικές που χρησιμοποιούν εκτός γηπέδου οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί, οργανωμένοι κατά βάση σε συνδέσμους. Ο λόγος αυτών των πρακτικών είναι κυρίως ένας. Για να δείξουν ποιος κάνει κουμάντο, στην πόλη, στη Θεσσαλονίκη και στις περιοχές.

Και οι δύο οπαδοί παραδέχονται πως αυτές οι επιθέσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ, αφού κανένας οργανωμένος σε σύνδεσμο οπαδός δεν θα δεχτεί να συνεργαστεί με οπαδό αντίπαλης ομάδας. «Αν είναι μόνος του, αυτός που θέλουμε να πλακώσουμε πάμε δύο με τρία άτομα. Αν είναι περισσότεροι, πάμε όλοι μαζί και τους χτυπάμε» λέει ο ένας και συνεχίζει: «σε άλλες περιπτώσεις δίνουμε ραντεβού μέσω μηνυμάτων. Τόσα άτομα στο τάδε μέρος.»

«Αν ο άλλος φοράει μπλούζα της ομάδας του, πρέπει να του την πάρω. Δεν πρόκειται να φύγει από εμένα με αυτή και αυτό είναι νόμος. Αν και είναι λάθος πάει έτσι το πράγμα» καταλήγει ο ένας εκ των δύο οπαδών που μιλάει με πλάτη στην κάμερα.

Ο δεύτερος λέει δε: «Θέλουμε να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη, στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά ακόμα κι αν μπούμε φυλακή».

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη η αστυνομία σάρωσε τους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών ομάδων (ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή) με ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Συνολικά ερευνήθηκαν 13 σύνδεσμοι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατασχέθηκαν μαχαίρια, σιδερογροθιές, λοστοί κι άλλα αντικείμενα.

Σε σχέση με τα ευρήματα, συνελήφθησαν δύο υπεύθυνοι συνδέσμων, 43 και 36 ετών.



Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Κένυα: Φόβοι για εγκλωβισμένους από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή επέστρεψε και ο 3ος κατηγορούμενος μετά τη απολογία του

Αθήνα: Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Σισίνη – Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ στο σημείο

Συνελήφθη 43χρονος μετά από καταδίωξη στην Παλλήνη - Επιχείρησε να εμβολίσει μηχανές της ΔΙΑΣ

Διεκόπη για τις 27 Νοεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Στο πλευρό της οικογένειας του Άλκη Καμπανού οι γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη

Η Βρετανία εκδίδει οδηγία ετοιμότητας για πόλεμο και μπλακ άουτ: «Να έχετε νερό, τρόφιμα και μετρητά για 3 μέρες»