Τρυφερό, μελωμένο κρέας, κόκκινη σάλτσα, πλούσιος πουρές καπνιστής μελιτζάνας. Τα υλικά που συνθέτουν το χουνκιάρ μπεγεντί μοιάζουν να δημιουργήθηκαν για να δέσουν μεταξύ τους, να συμπληρώσουν το ένα το άλλο και να φτιάξουν ένα πιάτο που θα χαρακτήριζα comfort και ταυτόχρονα μεγαλειώδες. Ένα πιάτο που σε ταξιδεύει στην Ανατολή και έχει τη δική του ιστορία.
Για να διαβάσεις όλο το άρθρο στο cookout.gr κάνε κλικ στον σύνδεσμο: Χουνκιάρ μπεγεντί: Η ιστορία του αγαπημένου πιάτου του Σουλτάνου