Τα 24 χρόνια ζωής κλείνει σήμερα ο Σωτήρης Νίνης και με αφορμή αυτό ο ΠΑΟΚ του ευχήθηκε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, υγεία, χαρά και πολλές επιτυχίες.

Μάλιστα, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης έκανε μίνι αφιέρωμα για τα όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής στην ποδοσφαιρική του καριέρα ο διεθνής μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου του Βορρά».

Το αφιέρωμα

Γεννημένος μόλις το 1990 στη Χειμάρρα, ο Νίνης απασχολεί το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και οκτώ χρόνια. Μολονότι είναι μόλις 23 ετών, έχει ήδη συμπληρώσει: 137 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό (104 στο Πρωτάθλημα Ελλάδας, 25 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, 8 στο Κύπελλο Ελλάδας) με 15 γκολ και 24 ασίστ, 28 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών (1 γκολ – 4 ασίστ) και 15 συμμετοχές πέρυσι με την Πάρμα (14 Serie A, 1 Coppa Italia).

Η πρώτη του εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα έγινε σε ηλικία μόλις 16 ετών και 9 μηνών (7.1.2007, ΠΑΟ-Αιγάλεω 1-0) και σκόραρε το πρώτο του επίσημο γκολ 20 ημέρες αργότερα στην αναμέτρηση εναντίον του Πανιωνίου. Ένα χρόνο μετά ο Ότο Ρεχάγκελ τον κάλεσε για το επίσημο ντεμπούτο του στην Εθνική το οποίο έγινε στις 19.5.2008 στο φιλικό ματς με την Κύπρο που έγινε στην Πάτρα.

Στον ΠΑΟΚ έχει συμπληρώσει φέτος 22 συμμετοχές με ένα γκολ και μια ασίστ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΑΕΚ: Περνάει την πόρτα του χειρουργείου ο Γκατσίνοβιτς με πρόβλημα στον μηνίσκο

Τουμπά: «Η βαθμολογία δεν αλλάζει, αλλά πρέπει να μπούμε με με ψυχή και καρδιά στο τελευταίο ματς»

Το υπέροχο τελείωμα του Γιόβιτς και η «απάντηση» του Μύθου: Τα highlights από την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ

Κάλεσμα της Original για υποδοχή της ΑΕΚ στο αεροδρόμιο!

Κετζιόρα: «Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι, θα παλέψουμε μέχρι τέλους για το Champions League»

Μύθου: «Μπορούσαμε περισσότερα για τα 100 χρόνια, το χρωστούσαμε στους οπαδούς και στους εαυτούς μας»

Νικολογιάννης: «Καμία δικαιολογία για την εικόνα του Παναθηναϊκού-Δεν είναι θέμα κινήτρου αλλά σχεδίου»

Χριστόγλου: «Κάτι έκανε στα τελευταία ντέρμπι ο Ολυμπιακός»

Μεντιλίμπαρ: «Για ακόμα μια φορά δεν σκοράραμε όσο θα έπρεπε - Ο Ροντινέι δεν μπακ πια, είναι εξτρέμ»

Τσακίρης: «Η ΑΕΚ έπαιξε στην Τούμπα σαν να μην είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα»