Πριμ-μαμούθ πήραν τα μέλη της εθνικής ομάδας της Σενεγάλης για την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Ο πρόεδρος της χώρας, Μπασιρού Ντιομάγιε Φαγιέ, επιβράβευσε τους παίκτες με 75 εκατομμύρια φράγκα CFA (Δυτικης Αφρικής), σχεδόν 115.000 ευρώ τον καθέναν (!), ενώ τους χάρισε και οικόπεδα 1.500 τετραγωνικών μέτρων στην Πετίτ-Κοτ, μια δημοφιλή παράκτια περιοχή νότια της πρωτεύουσας, Ντακάρ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο Φαγιέ ανακοίνωσε επίσης χρηματικά έπαθλα για τους ηγέτες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σενεγάλης (FSF) και όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας που έστειλε η χώρα του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, καθώς και συνολικά 305 εκατομμύρια φράγκα CFA για το υπουργείο Αθλητισμού, σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ.

Επιπλέον, ο προπονητής της εθνικής ομάδας, Παπ Τιαό, και η υπόλοιπη ομάδα παρασημοφορήθηκαν σε επίσημη τελετή με τον βαθμό του Διοικητή του Εθνικού Τάγματος του Λέοντα, την υψηλότερη διάκριση της Σενεγάλης.

Ο πρόεδρος υποδέχτηκε τους παίκτες αφού παρέλασαν στους δρόμους του Ντακάρ, επιδεικνύοντας το τρόπαιο σε χιλιάδες πολίτες. Η μεγάλη παρέλαση διέσχισε αρκετές γειτονιές, τόσο εργατικής τάξης όσο και πολυτελούς, και κατά μήκος της εμβληματικής Κορνίς του Ντακάρ, με την ομάδα μέσα σε ανοιχτό πούλμαν διακοσμημένο με τα εθνικά χρώματα - πράσινο, κόκκινο και κίτρινο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κλείνει στη Μίντιλαντ ο Καρίσο που γράφτηκε για τον Ολυμπιακό

Σκόραρε με κεφαλιά-ψαράκι για την Αλ Καλίτζ ο Μασούρας!

Κράξιμο σε Μπραχίμ Ντίαθ από τον Ερβέ Ρενάρ: «Με αυτό το πέναλτι έδειξε έλλειψη σεβασμού σε έναν ολόκληρο λαό»

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Η Μπόρνμουθ ανακοίνωσε την απόκτηση του Άλεξ Τοθ από τη Φερεντσβάρος

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Eπίσημα στη Φερεντσβάρος ο Κοβάσεβιτς

Μοναδικές στιγμές στο Ντακάρ: Χιλιάδες Σενεγαλέζοι στην παρέλαση της εθνικής για την κατάκτηση του Κόπα Άφρικα!

Παρέλαση στο Ντακάρ για τη θριαμβεύτρια του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής Σενεγάλη

Μήνυμα στήριξης του Ράμος σε Μπραχίμ Ντίαζ: «Το ποδόσφαιρο πάντα προσφέρει μια ευκαιρία για εκδίκηση»

Πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη ο Κέιν-Πέμπτος ο Παυλίδης, στην 11η θέση ο Ελ Κααμπί

Υπερασπίστηκε τον Μπραχίμ Ντίαζ ο Λουίς Ενρίκε: «Δεν είναι και… δολοφόνος»