Για το σκάνδαλο νέας κωλυσιεργίας που αποκάλυψε η εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» ότι είναι στα σκαριά, με τη φερόμενη πρόθεση του πρόεδρου του Συμβουλίου Εφετών Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου να επιστρέψει τη δικογραφία της «εγκληματικής οργάνωσης» στον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη, για περαιτέρω ερωτήματα, τοποθετήθηκε στον ΣΠΟΡ FM 94,6, o Χαράλαμπος Αποστολίδης.

Ο γνωστός ποινικολόγος εξέφρασε ζωηρές ενστάσεις για το αν είναι νομότυπη η κίνηση του κ. Σταμαδιάνου, δεδομένου ότι δεν έχει προηγηθεί διάσκεψη του συμβουλίου εφετών.

Ωστόσο, διάσκεψη του συμβουλίου Εφετών δεν υπήρξε ποτέ, αφού από την πρώτη στιγμή κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης λόγω συγγενικής σχέσης με δικηγόρο βασικού κατηγορούμενου το μέλος του, Χριστίνα Ρωμέση, που ήταν και εισηγήτρια της υπόθεσης.


Όσα είπε, μεταξύ άλλων, ο Χαράλαμπος Αποστολίδης στον Κυριάκο Θωμαΐδη

Για την πρόθεση του προέδρου του Συμβουλίου Εφετών να επιστρέψει την υπόθεση στον ανακριτή Ανδρεάδη: «Παραξενεύομαι για ορισμένα πράγματα. Δεν έχει γίνει διάσκεψη. Κανένα από τα μέλη του συμβουλίου Εφετών δεν έχει δικαίωμα να εκφέρει γνώμη έξω από τη διάσκεψη. Δεν είναι συνέντευξη Τύπου. Είναι κάτι τελείως εξωδικονομικό.

Δεν υπάρχουν προθέσεις στα δικαστήρια, υπάρχουν αποφάσεις. Καταρχάς δεν είναι μονοπρόσωπη απόφαση. Ούτε ο πρόεδρος εισηγείται, ούτε κανένα μέλος πριν γίνει διάσκεψη. Η κ. εισηγήτρια προσέβαλε την απόφαση του συμβουλίου, επιμένοντας να αυτοεξαιρεθεί. Αν επιβεβαιωθεί, σημαίνει ότι έχει ληφθεί μια απόφαση. Χωρίς διάσκεψη; Χωρίς εισηγήτρια; Πού ζούμε»
;

Για το αν έχει δικαίωμα ο πρόεδρος να επιστρέψει την υπόθεση: «Βεβαίως έχει δικαίωμα να την επιστρέψει στον ανακριτή. Μπορεί να το κάνει με συγκεκριμένες εντολές όμως. Δεν θα σημαίνει ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά του ο ανακριτής, αλλά ότι μέχρι εκείνου του σημείου που θεωρούσε ότι χρειαζόταν, την περαίωσε. Δεν είναι άσπρο-μαύρο».

Μπορεί μετά η υπόθεση να πάει στον κ. Δασκαλόπουλο ή σε άλλον εισαγγελέα. Τι θα γίνει όμως αν αρρωστήσει, ας πούμε, ο κ. Δασκαλόπουλος; Θα πάει σε άλλον. Για να κάνει πάντως ένας Δασκαλόπουλος πρόταση, η δικογραφία είναι πλήρης».


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube