Πρώτα ΟΑΚΑ μετά… ΠΑΕ!

Όπως μετέδωσε ο Τάσος Νικολογιάννης στον ΣΠΟΡ FM, ολοκληρώθηκε -σε πολύ καλό κλίμα- το βράδυ της Τετάρτης (21/3) το πρώτο ραντεβού του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τους ξένους επενδυτές, στο Λονδίνο.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έκανε, αρχικά, μία ενημέρωση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, κυρίως αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση είναι θετική στο πλάνο του ''Athens Alive'', ενώ ζήτησε από τους επενδυτές να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την άμεση είσοδό τους στην ΠΑΕ, που βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Οι τελευταίοι, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον Τάσο Νικολογιάννη, «χαρακτήρισαν… τρελό αυτό το ενδεχόμενο, καθώς δεν έχουν καμία διάθεση να μπουν σε μία χρεωμένη ΠΑΕ», με τον ρεπόρτερ Παναθηναϊκού να συμπληρώνει στους 94,6: «Ζήτησαν εγγυήσεις για ΟΑΚΑ, να προχωρήσει, δηλαδή, το πρότζεκτ, προκειμένου να εμπλακούν με την ΠΑΕ.

Διαβεβαίωσαν, πάντως, ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να ''περπατήσει'' το θέμα
».

Επιβεβαιώθηκε, από εκεί και πέρα, ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τούς έταξε ένα μεγάλο μερίδιο από το δικό του ποσοστό!

Θυμίζουμε, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ», ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ σκοπεύει να μειώσει σε σημαντικό βαθμό το δικό του ποσοστιαίο μερίδιο συμμετοχής στα πιθανά μελλοντικά κέρδη από την επένδυση στο ΟΑΚΑ, με σκοπό αυτά τα χρήματα που είχαν προϋπολογιστεί στο project να πάνε στην ΠΑΕ, για να σωθεί η χρονιά.

Ουσιαστικά, ο Γιαννακόπουλος παραιτείται από ένα σημαντικό μέρος των κερδών που θα μπορούσαν να υπάρξουν από τη συμμετοχή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο εγχείρημα, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την εγγύηση στους επενδυτές για την άμεση είσοδό τους στην ΠΑΕ.

Το τελευταίο, πάντως, όπως προαναφέραμε, δεν φαίνεται εφικτό προς το παρόν, διότι τα πολυεθνικά funds αντέδρασαν, πραγματικά, με έκπληξη στο να βάουν χρήματα τώρα, χωρίς ακόμη να έχουν δοθεί εγγυήσεις για το ''Athens Alive''.

Όπως και να έχει, η αυριανή, αλλά και η μεθαυριανή ημέρα, όπου θα υπάρξουν και νέες συναντήσεις στην αγγλική πρωτεύουσα, θα κρίνουν πολλά για το όλο εγχείρημα…

Ακούστε όσα μετέδωσε στον ΣΠΟΡ FM ο Τάσος Νικολογιάννης:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube