Χωρίς τον Χερντάν Σακίρι στην αποστολή της θα παραταχθεί η Λίβερπουλ στο αυριανό (6/11, 19:55) παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, για την 4η αγωνιστική του Champions League.

Ο Γιούργκεν Κλοπ επέλεξε να αφήσει εκτός τον διεθνή Ελβετό με γονείς από Κόσοβο και Αλβανία, εξαιτίας της έντονης συζήτησης που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες σχετικά με την «υποδοχή» που θα του επιφυλάσσουν οι Σέρβοι οπαδοί που θα βρεθούν στο γήπεδο.

Εξηγώντας την επιλογή του να μην πάρει τον 27χρονο εξτρέμ στην αποστολή για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο προπονητής του τόνισε πως επιθυμεί οι παίκτες που θα επιλέξει να είναι 100% αφοσιωμένοι στο παιχνίδι, χωρίς να υπάρχει τίποτα που άλλο στο μυαλό τους.

«Θα πάμε στην φανταστική πόλη του Βελιγραδίου για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Υπήρξε μεγάλη συζήτηση σχετικά με την υποδοχή που θα λάβει ο Σακίρι και παρά το ότι δεν έχουμε ιδέα τι θα συμβεί τελικά, θέλουμε να πάμε εκεί και να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο ποδόσφαιρο, χωρίς να πρέπει να σκεφτόμαστε οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι όλο», τόνισε αρχικά ο 51χρονος τεχνικός των «κόκκινων» και συνέχισε λέγοντας:

«Είμαστε η Λίβερπουλ, ένας μεγάλος ποδοσφαιρικός σύλλογος, αλλά δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο πέρα από αυτό. Δεν έχουμε κανένα απολύτως πολιτικό μήνυμα να περάσουμε. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για αυτό το φανταστικό παιχνίδι, χωρίς να έχουμε τίποτα άλλο στο μυαλό μας. Σεβόμαστε τον αντίπαλο και θέλουμε να αποφύγουμε οτιδήποτε θα αποσπάσει την προσοχή μας από τα 90 λεπτά του παιχνιδιού. Το ποδόσφαιρο είναι το σημαντικό για εμάς και μόνο αυτό. Οπότε γι αυτό το λόγο, ο Σακίρι δεν θα είναι μαζί μας και αυτό είναι κάτι που ο ίδιος το έχει καταλάβει και το έχει αποδεχτεί. Ο Σακίρι είναι ποδοσφαιριστής μας, τον αγαπάμε και θα παίξει πολλά παιχνίδια, αλλά όχι σε αυτό της Τρίτης», ήταν τα λόγια του Γιούργκεν Κλοπ.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube