Εκτός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου του Μονάχου θα μείνει τελικά η Μαρία Αντρέιτσικ. Η «αργυρή» Ολυμπιονίκης του ακοντισμού στο Τόκιο δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό που την ταλαιπωρούσε εδώ και μερικές μέρες και απέσυρε τη συμμετοχή της από τη διοργάνωση, η οποία αρχίζει την επόμενη Δευτέρα στη γερμανική πόλη.

Έτσι, μετά την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018, ακόμα μια σημαντική αντίπαλος της Ελίνα Τζένγκο τίθεται «νοκ άουτ».

Η Αντρέιτσικ θα αφήσει χωρίς αθλήτρια στο ακόντιο την Πολωνία.

Τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας στη διοργάνωση είναι ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη σφυροβολία, νικητής και στο Ορεγκον, Πάβελ Φάιντεκ, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018 στα 400 μέτρα, Τζούστινα Σβιέτι, η "ασημένια" παγκόσμια πρωταθλήτρια σε 20 και 35 χιλιομετρα βάδην στο Ορεγκον, Καταρτζίνα Ζίεμπλο, και η κάτοχος του ρεκόρ U23 στα 100 μέτρα με εμπόδια, Πία Σκαριτσέφσκα.

Σημαντικά ονόματα αποτελούν στη σφαιροβολία οι Πολίνα Γκούμπα, Μίκαελ Χάρατικ, στη σφυροβολία ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης, Βόιτσεχ Νοβίτσκι, η μεταλλιούχος σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στα 1.500, Σοφία Ενάουι, στα 400 μέτρα η Νατάλια Κάτσμαρεκ, η τέταρτη στο Ορεγκον στο έπταθλο, Αντριάνα Σούλεκ, και ο πάντα υπολογίσιμος στο επι κοντώ, Πιότρ Λίσεκ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube